Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Individuálne aj tímovo to bolo priemerné až podpriemerné. Výkon nehodný finále, hneval sa tréner rysov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Hokejisti HK Nitra si rovnako ako v semifinále pripísali aj vo finále play off Tipos extraligy dve víťazstvá v prvých dvoch stretnutiach na ľade súpera. "Corgoni" po piatkovom triumfe (3:2) uspeli aj v sobotu na ľade Spišskej Novej Vsi 5:2, vedú v sérii 2:0 na zápasy a spravili významný krok k zisku titulu. Asistent trénera hostí Ivan Švarný vyzdvihol výkon hráčov a celý tím tešia dve úspešné vystúpenia na ľade Spišskej.
Na snímke asistent trénera Spišskej Novej Vsi Vladimír Záborský.
Na snímke asistent trénera Spišskej Novej Vsi Vladimír Záborský. Zdroj: Milan Kaleta - HK Spišská Nová Ves
Zdieľajte:

Nitre vyšla gólovo prvá tretina rovnako ako v prvom zápase. Už od 3. minúty viedla, keď sa po presilovej hre domácich presadil z protiútoku Marko Stacha. O 108 sekúnd pridali hostia druhý presný zásah zásluhou Dávida Okoličányho, ktorý odobril videorozhodca. Spišiaci zareagovali striedaním brankára, keď Filipa Suráka nahradil Marcel Melicherčík. Ani on však dlho neudržal nulu a v 13. minúte sa v protiútoku dvoch proti jednému presadil Jakub Lacka.

Prečítajte si aj

Slováci sa tešia z výhry.VIDEO Mohol by byť ešte väčší sebec, vraví kouč o jednom z aktuálnych útočníkov

"V úvode sme sa dostali na krátko pod tlak. Spišská na nás vybehla celkom svižne. Podarilo sa nám počas duelu potrestať každú ich chybu. Dali sme góly, dostali sa do vedenia a trocha treba našim chlapcom vyčítať disciplínu. Hlavne ku koncu, keď sme to mali odohrať už s väčším pokojom. Dostali sme sa zbytočne do oslabenia 3 na 5, no urputnou snahou, bojovnosťou a súdržnosťou sa nám podarilo druhý zápas dotiahnuť do víťazného konca," uviedol Švarný.

Prečítajte si aj

Radosť hokejistov Nitry.TEL: Nitrania úradovali v Spišskej aj v sobotu a sú na pol ceste za titulom

Hostia mali duel pod kontrolou a od 25. minúty viedli už štvorgólovým rozdielom. Tomáš Hrnka v presilovke tečoval pokus Samuela Bučeka a prekonal Melicherčíka. "Corgoni" síce v tretej tretine inkasovali v oslabení 3 na 5 po koncovke kapitána Branislava Rapáča, ale triumf definitívne poistil už v 53. minúte Sebastián Čederle strelou do prázdnej bránky.

Prečítajte si aj

Obranca Dávid Mudrák.Slovenský reprezentant na dva roky opúšťa najvyššiu súťaž

"Je to určite niečo, čo veľa fanúšikov nečakalo. Snažili sme sa získať najprv jeden bod a dnes bol na rade druhý zápas. Vyšiel nám začiatok, síce sme si duel potom skomplikovali, ale ubojovali sme to," skonštatoval Lacka, ktorý mal v stretnutí bilanciu 1+2.

Prečítajte si aj

Šarvátka vo finále Spišskej a Nitry.VIDEO 1,5 tretiny mi to nepripomínalo play-off, uviedol najnebezpečnejší aktér finále

Nitra urobila pred stretnutím len jednu zmenu. V bránke nastúpil Libor Kašík namiesto Samiho Aittokallia. Švarný na pozápasovej tlačovej konferencii vysvetlil tento krok: "Aittokalio chytal dobre. Rozhodli sme sa však pre Libora. Máme dvoch kvalitných brankárov a chceme obidvoch udržať v tempe. Tento ťah nám vyšiel, Libor zachytal fantasticky. Škoda oslabenia, keď sme dostali gól, mohol udržať nulu."

Prečítajte si aj

Slovenský útočník Martin Pospíšil.Slovensko bude ešte silnejšie: MS v Ostrave absolvuje aj nekompromisný hráč

Domácim chýbal najproduktívnejší hráč dlhodobej časti Olivier Archambault, ktorý sa zranil v úvodnom zápase série. Aj jeho body chýbajú tímu vo finálovej sérii. V druhom stretnutí sa okrem Rapáča presadil len Todd Burgess. Americký útočník v 56. minúte upravil na konečných 2:5. "My sme si vybrali deň blbec vo veľmi zlý čas v sezóne. Individuálne aj tímovo sme predviedli priemerný alebo až podpriemerný výkon. Zápas by som však rozdelil na niekoľko úsekov, ktoré rozhodli o výsledku. Mali sme dobrý vstup, odohrali sme dobrú presilovku a získali 'momentum' na našu stranu, ale potom tam boli opäť individuálne zlyhania. Zo štyroch striel sme dostali tri góly a bolo to pre nás veľká facka. Opäť sme doháňali náskok, niečo podobné sa nám stalo aj v šiestom semifinálovom zápase v Košiciach. Aj tam sme inkasovali tri góly. Musíme na tom popracovať," skonštatoval asistent trénera domácich Vladimír Záborský. Ten sa vrátil aj k situácii v 23. minúte, keď rozhodcovia neuznali gól Juraja Majdana:

Prečítajte si aj

Tréner SR 18 Martin Dendis.Konečná nominácia SR 18 na MS do Fínska: Dendis uvoľnil štyroch, veľký talent sa udržal

"Boli tam veci, ktoré ovplyvnili zápas, čo by sa nemalo stávať. Už vôbec nie vo finále slovenskej extraligy. My sme si to však prehrali sami. Je ťažké povedať krátko po stretnutí, že prečo sa to stalo. Z našej strany to nebol výkon hodný finále."

Prečítajte si aj

Hokejista Filip Mešár.Budú ich volať? Dvom Slovákom sa skončil ročník a sú voľní pre reprezentáciu

Ťažko sa hľadali slová aj útočníkovi tretej formácie domácich Michaelovi Drábekovi: "Hodnotí sa to veľmi ťažko. Zostalo to len pri slovách v kabíne a nepreniesli sme to na ľad. Niečo sme si povedali, ale nedokázali sme to naplniť a takto to dopadlo. Séria však pokračuje ďalej."

Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články