Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: VIDEO Geniálna práca Šimona Nemca s gólovým záverom, Regenda je ako utrhnutý z reťaze a vylepšil si svoje maximum

NEW YORK - Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec z New Jersey si pripísal asistenciu na úvodnom góle svojho tímu v nočnom zápase NHL na ľade Washingtonu. "Diabli" však podľahli Capitals 2:6, pre Nemca to bol 15. kanadský bod v 34. stretnutí.
Obranca Šimon Nemec.
Obranca Šimon Nemec. Zdroj: TASR/AP - Bill Kostroun
Zdieľajte:

Nemec bodoval po šiestich dueloch. Nastúpil v prvej obrannej dvojici vedľa Jonasa Siegenthalera, ktorý sa vrátil po zlomenine nohy. Slovenský obranca odohral celkovo 18:26 minúty a najviac upútal asistenciou, keď v 16. minúte vybojoval puk v pásme súpera po tom, čo nadvihnutím hokejky odzbrojil skúseného útočníka TJ Oshieho a pohotovou asistenciou pomohol ku gólu Alexandrovi Holtzovi.

Prečítajte si aj

Útočník J.C.Campagna je opäť bez klubu.Vlani vystriedal tri tímy, vrátane Prešova, kde skončil kvôli disciplíne. Kufre balí aj teraz

Devils prehrali vonku štvrtý z uplynulých piatich zápasov, hoci domácich prestrieľali 39:26. Dvomi gólmi sa na víťazstve Capitals podieľal útočník Alexander Ovečkin, ktorý dosiahol osem presných zásahov z predchádzajúcich ôsmich zápasov. Washingtonu chýbal slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý v sobotňajšom stretnutí na ľade Montrealu utrpel zranenie v dolnej časti tela a podľa vyjadrenia klubu by mal "dlhší čas absentovať." Duel pre zranenie nedohral útočník Washingtonu Nic Dowd.

Prečítajte si aj

Tréner Martin Dendis.VIDEO Senzačný triumf SR 18! Slováci zvíťazili za tri body pred plnou arénou, rozhodol Šatan junior

Hráči Floridy potvrdili pozíciu favorita a proti Ottawe dosiahli šieste víťazstvo za sebou a desiate z uplynulých jedenástich zápasov. Zo súboja, v ktorom proti sebe nastúpili bratia Matthew a Brady Tkachukovci vzišiel spokojnejší útočník Floridy, ktorý asistoval na víťaznom góle Antona Lundella v predĺžení. Obranca "panterov" Aaron Ekblad otvoril skóre už po 19 sekundách, čím dosiahol druhý najrýchlejší gól obrancu v klubovej histórii. Rekord naďalej drží Slovák Róbert Švehla, ktorý skóroval už v 14. sekunde. Pre Ottawu to bola tretia prehra z predchádzajúcich štyroch duelov. "Panteri" sa udržali na priebežnom 1. mieste vo Východnej konferencii, keď majú na svojom konte 78 bodov. O jeden menej nazbierali hokejisti Bostonu a New Yorku Rangers.

Prečítajte si aj

Vincenta Lukáča aj jeho bratov Imricha s Jozefom uvedú do Siene slávy HC Košice.Sieň slávy HC Košice sa rozrastie o nových členov: Najstarší z legendárneho útoku je už v nebi

Aj "jazdci" zabodovali naplno, keď zdolali Dallas 3:1. Bolo to pre nich už ôsme víťazstvo v rade. Stars neuspeli v uplynulých troch dueloch a k lepšiemu výsledku im nepomohlo ani 42 striel na bránku.

Prečítajte si aj

Martin Vitáloš leží na ľade.Nepríjemná správa pre HK Nitra. So sezónou sa lúči spoľahlivý hokejista, kariéra ale nie je ohrozená

Hráči Pittsburghu prehrali na domácom ľade s New Yorkom Islanders 4:5 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 61. minúte obranca Adam Pelech. Pre "tučniakov" to bola piata prehra z prechádzajúcich šiestich zápasov. Islanders odohrali tretí zápas za sebou, o ktorého výsledku sa muselo rozhodnúť po riadnom hracom čase a zvíťazili prvýkrát po troch prehrách.

Prečítajte si aj

Brankár Július Hudáček.Frankfurt uťal sériu prehier a vytiahol sa na Mannheim: Úradoval skvelý Július Hudáček

Hokejisti Winnipegu zvíťazili nad Minnesotou 6:3 a dosiahli štvrté víťazstvo z uplynulých piatich duelov. Wild inkasovali druhýkrát v rade minimálne 6 gólov, keď predtým zvíťazili nad Vancouverom divoko 10:7.

Prečítajte si aj

Radosť Slovákov po góle.MS 2024: Slovákov v príprave čaká osem zápasov, generálkou duel so zámorským gigantom

V nočnom šlágri Západnej konferencie zvíťazilo Colorado nad lídrom celej súťaže Vancouverom 3:1. Canucks prvýkrát v sezóne nebodovali v troch zápasoch za sebou.

Prečítajte si aj

Peter Oremus sa prvýkrát po troch rokoch predstavil vo Zvolene ako súper.VIDEO Pokiaľ tu budem ja, postavím Godlu. Peter Oremus reagoval na príchod Jaroslava Haláka

Hráči Los Angeles dosiahli štvrté víťazstvo v rade, keď najslabší tím Východnej konferencie Columbus zdolali 5:1. V zápase najviac upútal útočník Quinton Byfield, ktorý otvoril skóre v 19. minúte efektnou akciou, v ktorej posunul puk pomedzi korčule obrancu Zacha Werenského a prekonal brankára Elvisa Merzlikinša.

NHL - výsledky:

Florida - Ottawa 3:2pp

New York Rangers - Dallas 3:1

Pittsburgh - New York Islanders 4:5pp

Washington - New Jersey 6:2 /NEMEC za hostí 0+1/

Winnipeg - Minnesota 6:3

Colorado - Vancouver 3:1

Vegas - Nashville 3:5

Los Angeles - Columbus 5:1

Šimon Nemec v čase 3:13

Slovenský hokejista Pavol Regenda sa strelecky presadil v nočnom zápase nižšej zámorskej súťaže AHL. Útočník si okrem presného zásahu pripísal aj asistenciu, no San Diego Gulls prehralo na ľade Bakersfieldu Condors 3:4 po predĺžení.

Pozrite si aj

Hokejisti HK Poprad na chodbe.VIDEO Rozhodca nemal žiadne slovo. Extraligový bitkár Belluš prevetral päste proti odvážnemu mladíkovi

Dvadsaťštyriročný Regenda skóroval v 3. minúte počas presilovej hry a zaznamenal šestnásty presný zásah v sezóne. O 33 sekúnd neskôr asistoval Andrewovi Agozzinovi a Gulls viedli 2:0. Súper však potom v prvej tretine zaznamenal tri presné zásahy a mal jednogólový náskok. San Diego vyrovnal v druhej časti zásluhou Glenna Gawdina. V treťom dejstve gól nepadol a v predĺžení rozhodol Carter Savoie.

Prečítajte si aj

Brutálny zákrok videli diváci v Plzni.VIDEO Brutálny faul na bývalého spoluhráča. V Plzni išlo o život, šialenca potrestali

Slovák odohral 33 duelov a má na svojom konte 27 bodov (16+11). Vylepšil si svoje osobné maximum v počte bodov v jednej sezóne, minulý rok získal o dva body menej. Regenda bodoval v šiestom stretnutí za sebou a pýta si šancu v drese Anaheimu Ducks v NHL.

Prečítajte si aj

Brankár Richard Sabol zamieril do Nových Zámkov.Rošáda na brankárskom poste v Prešove: Šarišania sa dohodli na výmene s extraligovým klubom
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články