Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2023: Neuveriteľný s výnimočnou kariérou, ospevujú Švajčiari svoju ikonu. Pochvala aj od Čechov

RIGA - Hokejisti Švajčiarska bodovali naplno aj v šiestom vystúpení na MS v Rige. Po triumfe 4:2 nad Českom sú pred záverečným utorňajším duelom proti Lotyšsku už istými víťazmi B-skupiny. Helvéti inkasovali v 7. minúte z hokejky Romana Červenku, no rovnako ako proti Kanade otočili nepriaznivý vývoj.
Dxgbx dg dfy dgdgfd xdcfsd.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

O svojom víťazstve rozhodli dvoma gólmi v druhej tretine, o oba sa postaral veterán Andres Ambühl. Tridsaťdeväťročný útočník, ktorý je najstarší hráč na šampionáte, strelil v Rige svoj tretí gól a celkovo ich na MS zaznamenal už 27. V reprezentácii si pripísal na konto už 144 bodov (53+91), čo sa nepodarilo žiadnemu inému švajčiarskemu hráčovi. "Rekord je super, oveľa väčšiu radosť mám však z toho, že vyhrávame zápasy. Rátajú sa body," uviedol Ambühl pre švajčiarsky denník Blick.

Prečítajte si aj

AHL: Boje o Calderov pohár už bez slovenských hráčov. V noci vypadol aj posledný

Jeho prínos pre mužstvo vyzdvihol aj kapitán Nino Niederreiter. "Andres je neuveriteľný. Toto je už jeho 18. svetový šampionát a stále dokáže hrať na vysokej úrovni, čo potvrdil dvoma strelenými gólmi. Jeho kariéra je naozaj výnimočná. Myslím si, že v zápase s Českom sme na ľade robili veľa správnych vecí. Inkasovaný gól nás nezlomil a držali sme sa nášho herného systému, ktorý opäť slávil úspech," zdôraznil Niederreiter pre oficiálnu webovú stránku Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Prečítajte si aj

Gbdg hfgchn fgh f fggf.VIDEO Ten zákrok musel byť ohromný, vraví Ramsay o šanci Slovincov. Na konci urobil neobľúbený ťah

Český brankár Marek Langhamer priznal, že Švajčiari boli tvrdý oriešok. "Majú veľmi kvalitný tím plný individualít. Tešiť nás môže aspoň to, že takmer počas celého zápasu sme s nimi držali krok. Vyšiel nám úvod duelu a snažili sme sa hrať nátlakovo. Švajčiari však v druhej tretine pridali plyn, korčuliarsky nás prevýšili a neustále boli v našom obrannom pásme. Doplatili sme aj na vylúčenia. V tretej tretine švajčiarsky tím výborne bránil a zúročil svoje bohaté skúsenosti z veľkých turnajov."

Prečítajte si aj

Sklamaný Ramsay je nespokojný s výkonmi konkrétnych zverencov: Majú pocit, že musia zobrať na plecia celý svet

Šieste víťazstvo na šampionáte slávili aj Američania, ktorí v dueli A-skupiny v Tampere deklasovali Francúzsko 9:0. Devätnásťročný Cutter Gauthier sa blysol hetrikom a pridal aj asistenciu, z ktorej profitoval T.J. Tynan. Tím USA dosiahol najvyšší triumf na vrcholnom podujatí od roku 2018, keď na ZOH v Pjongčangu rozdrvil domácu Kórejskú republiku 9:3.

Prečítajte si aj

Radosť Pavla Regendu po gólu na 3:3 do bránky Kazachstanu.MS 2023: Pavla Regendu zdobí cenná vlastnosť. Nervozitu mu spôsobovala frajerka

Aj na MS 2018 v Dánsku Američania vyhrali úvodných šesť zápasov a v Kodani napokon získali bronzové medaily. "Tréneri nám pred zápasom zdôrazňovali, že žiadneho súpera nemôžeme podceniť. Zobrali sme si ich rady k srdcu a proti Francúzom sme predviedli ofenzívny uragán. Je fajn, že nám to tam padalo. Už v prvej tretine sme si vypracovali trojgólový náskok," pochvaľoval si Gauthier.

Prečítajte si aj

Poprad ulovil známe priezvisko, Trenčín berie dvoch mužov z Liptova, Slovan dotiahol provokatéra
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články