Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ten zákrok musel byť ohromný, vraví Ramsay o šanci Slovincov. Na konci urobil neobľúbený ťah

RIGA - Po nedeľnom zápase proti Slovinsku (1:0) bol tréner slovenských hokejistov spokojný len s výsledkom. Craig Ramsay po šiestom dueli na MS v Rige povedal, že jeho zverenci dali súperovi príliš veľa času a priestoru.
Patrik Koch v drese Slovenska.
Zdroj: TASR - Martin Baumann
Zdieľajte:

Slováci si po tesnom triumfe v B-skupine udržali nádej na postup do štvrťfinále, ale výkonom nepresvedčili. "Som rád, že máme tri body, ale súperovi sme dali veľa priestoru. Bol to zápas, v ktorom sme hrali v jednej jeho časti dobre my a v druhej oni," zhodnotil Ramsay.

Prečítajte si aj

MS 2023: Švédom nepomôže očakávaná posila. Kanonier NHL berie ohľad na brata aj ostatných

V závere Slovinci zatlačili Slovákov, v hre bol pre ich cenný bod, ale brankár Škorvánek odolal aj s pomocou obrany. "Na konci sme točili už len tri formácie, hoci to robím nerád. Ale fungovalo to napriek tomu, že hráči už boli unavení. Páčilo sa mi, ako hráči blokovali strely, to bolo veľmi dôležité," dodal tréner.

Prečítajte si aj

Slováci oslavujú gól proti SVN.MS 2023: Slovensko sníva o play-off, Slovinsko opúšťa najvyššiu kategóriu

Uviedol, že pred zápasom hráčov na súpera upozorňoval, keďže na šampionáte nie je nikto slabý: "Neexistujú tu ľahké zápasy. Stačí jedna chyba a súper ju potrestá. Tak, ako sa to stalo nám proti Kazachstanu. Tentoraz sme to ustáli."

Prečítajte si aj

Štyri roky ho nevideli na domácom štadióne. V extralige upiekli zaujímavý návrat

Kormidelník SR pochválil aj individuality, najmä Kudrnu, Sukeľa a Hrivíkovu formáciu. "Nikdy to nie je len o jednom hráčovi, ale Richard Pánik vyčnieval už v druhom zápase po sebe. Snáď má niečo schované aj na ďalší zápas."

Prečítajte si aj

Radosť Pavla Regendu po gólu na 3:3 do bránky Kazachstanu.MS 2023: Pavla Regendu zdobí cenná vlastnosť. Nervozitu mu spôsobovala frajerka

Viac slov povedal k výkonu brankára Stanislava Škorvánka, ktorý chytil 33 striel súpera a vychytal svoje prvé čisté konto na MS. Blysol sa najmä v závere zápasu, keď zneškodnil strelu Saboliča z ostrého uhla. "Videl som tú situáciu a myslel som si, že Slovinci dajú gól. Ale zvládli sme to. Ten zákrok si ešte musím pozrieť na videu, ale musel byť ohromný. Len ma mrzí, že nedávame viac gólov, potrebujeme ich viac. Mali sme dosť šancí, ale v situáciách, keď máme strieľať, tak zbytočne prihrávame. Musíme mať viac odvahy," dodal.

Prečítajte si aj

Sklamaný Ramsay je nespokojný s výkonmi konkrétnych zverencov: Majú pocit, že musia zobrať na plecia celý svet
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články