Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poprad ulovil známe priezvisko, Trenčín berie dvoch mužov z Liptova, Slovan dotiahol provokatéra

BRATISLAVA - Slovenský hokejový útočník Dominik Jendek podpísal ročný kontrakt s HK Poprad. Do tímu "kamzíkov" pribudol po tom, čo sezónu 2022/2023 odohral v drese Banskej Bystrice. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.
Zdroj: 45044
Zdieľajte:

Jendek prišiel do Banskej Bystrice v lete 2022 po sezóne, ktorú odohral v drese Modrých Krídiel v Slovenskej hokejovej lige a Sudbury Wolves v zámorskej juniorskej súťaži OHL. Po návrate do extraligy, v ktorej predtým hral za Slovan Bratislava, mal v drese Banskej Bystrice 24 bodov (9+15) v 54 zápasoch. Zároveň si premiérovo vybojoval aj reprezentačnú pozvánku. "Nad popradskou ponukou som vôbec neváhal. Chcem sa kariérne posúvať a s týmto klubom niečo dosiahnuť," povedal 22-ročný útočník, od ktorého v klube očakávajú, že bude prínosom vďaka svojmu korčuľovaniu a fyzickým predpokladom.

Prečítajte si aj

Yf xcgf ncghn fxc gv hcgdg.Šéfka APHK nevidí problém. Takto to funguje vo vyspelých krajinách

"Dominik je mladý a perspektívny útočník, ktorý vie hrať na pozícii krídelníka, ale aj centra. Je dobre silovo stavaný a má výborné korčuľovanie. Myslím si, že má predpoklad na to, aby sa v budúcnosti posunul ešte ďalej. Je zodpovedný, vie tvrdo pracovať a má motiváciu a cieľ, čo je základ aj pre nás. Sme radi, že ho tu máme a veríme, že bude prínos pre naše mužstvo," povedal riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Prečítajte si aj

MS 2023: Kľúčové rozhodnutie je na svete! Otázka okolo Šimona Nemca vybavená

Slovenskí hokejoví obrancovia Tomáš Bokroš a Marek Hudec sa dohodli na spolupráci s HK Dukla Trenčín. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Pre 33-ročného Bokroša ide o návrat do materského klubu po dvoch sezónach. Odohral ich vo farbách Michaloviec, Popradu a Liptovského Mikuláša, predtým odohral tri sezóny v trenčianskom drese. V ročníku 2022/2023 nastúpil celkovo na 43 zápasov, v ktorých si pripísal sedem kanadských bodov za 2 góly a 5 asistencií.

Prečítajte si aj

Stanovisko SZĽH: Hŕstka klubov zbabelo využila obdobie šampionátu

O štyri roky mladší Hudec pôsobil v ročníku 2022/2023 v Liptovskom Mikuláši, predtým hral za Poprad, Slovan Bratislava a Žilinu. V trenčianskom drese nastupoval v úvode sezóny 2018/2019, keď sa vrátil zo šesťročného pôsobenia v Škandinávii. V ročníku 2022/2023 si pripísal 10 bodov (1+9) v 46 zápasoch.

Slovenský hokejový útočník Samuel Petráš podpísal ročný kontrakt s HC Slovan Bratislava. Do materského klubu sa vrátil po dvoch sezónach, ktoré strávil v Liptovskom Mikuláši a Poprade. "Belasí" informovali o angažovaní 28-ročného útočníka na oficiálnej stránke.

Prečítajte si aj

Trénerská bomba na Slovensku! Mužstvo druhej najvyššej súťaže povedie legenda

V základnej časti sezóny 2022/2023 odohral v drese HK Poprad 47 zápasov, v ktorých nazbieral 10 kanadských bodov za šesť gólov a štyri asistencie. V predkole play off, v ktorom Poprad prehral s Nitrou 0:3 na zápasy, získal jeden bod za asistenciu.

"Záujem Slovana ma nesmierne potešil. Ku klubu mám špeciálny vzťah, nakoľko som v ňom odmalička prešiel všetkými kategóriami. Už sa neviem dočkať zápasov najmä pred domácimi fanúšikmi. Verím, že dokážem zo seba odovzdať to najlepšie. Som pripravený plniť všetky úlohy, ktoré budú odo mňa tréneri vyžadovať pre úspech celého tímu," uviedol Petráš pre klubovú stránku.

Prečítajte si aj

Róbert Ľupták sa stal majiteľom iného extraligového klubu

Podľa športového riaditeľa Ota Haščáka klub od neho očakáva dôraznú hru: "Samo je odchovanec Slovana, ktorý v klube už v minulosti pôsobil aj v nadnárodnej lige KHL. Je to fyzicky zdatný a dobre stavaný hráč, ktorý je konštruktívny a dokáže hrať na pozícii krídla aj centra. Vybrali sme si ho tiež pre jeho charakterovo-vôľové vlastnosti a dôraznú hru pred bránkou na oboch stranách klziska. Spoľahlivo si plní defenzívne povinnosti, preto ho budeme využívať aj pri nerovnovážnom stave."

Prečítajte si aj

Bratislavský Slovan chudobnejší o ďalšiu várku bodov. Kľúčový hráč si vybral Rakúsko
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články