Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Haláková famózna forma, Tatar s desiatym gólom v sezóne

Prinášame vám všetky sumáre zápasov zámorskej NHL. V nej sa zo Slovákov darilo najviac brankárovi Jaroslavovi Halákovi a útočníkovi Tomášovi Tatarovi.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák prispel v noci na stredu 16 úspešnými zákrokmi k víťazstvu New Yorku Islanders nad Ottawou 3:2 po predĺžení. Vychytal tak desiatu výhru v rade, čím vyrovnal klubový rekord legendárneho Billyho Smitha z roku 1982.

"Rekordy sú vždy pekné, ale bol to tímový výkon. Každý hráč v mužstve si zaslúži uznanie. Nie je to iba o mne," povedal pre zámorské médiá Halák, ktorý potvrdil skvelú formu. Počas úspešnej desaťzápasovej šnúry inkasoval dokopy iba 13 gólov. Senators ho veľmi často neohrozovali, dokopy čelil iba 18 strelám. "Nebol to však ľahký zápas. Môžete si to skúsiť, požičiam vám výstroj," vtipkoval Halák. Jeho spoluhráč Ľubomír Višňovský vynechal zápas pre zranenie v hornej časti tela.

V desiatich nočných zápasoch sa bodovo presadil iba jeden slovenský hokejista. Gól Tomáša Tatara nezabránil prehre Detroitu na domácom ľade s Floridou 3:4. Dvadsaťštyriročný útočník v 7. minúte otvoril skóre duelu, keď v presilovke nádherne tečoval strelu Pavla Dacjuka. Bol to pre neho jubilejný desiaty presný zásah v sezóne.

Calgary si poradilo s Arizonou 5:2. Výraznú zásluhu na domácom triumfe mal nováčik Josh Jooris, ktorý strelil premiérový hetrik v NHL.

Buffalo - Tampa Bay 2:1 pp a sn

Pittsburgh - New Jersey 1:0

Washington - Vancouver 3:4

Carolina - Nashville 2:1

Toronto - Dallas 5:3

Detroit - Florida 3:4 /za domácich TATAR 1+0/

Calgary - Arizona 5:2

San Jose - Philadelphia 2:1

Los Angeles - Boston 2:0

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články