Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Gáboríkove gólové suchoty minulosťou, režíroval výhru Kings

NEW YORK - Slovenský hokejista Marián Gáborík ukončil 11-zápasové gólové suchoty v zámorskej NHL. V súboji proti Edmontonu sa na víťazstve Los Angeles v pomere 4:3 podieľal jedným presným zásahom a asistenciou. V noci na nedeľu sa bodovo presadili aj ďalší traja Slováci. Kapitán Bostonu Zdeno Chára asistenciou prispel k výhre Bruins nad Detroitom 3:1, rovnako bod za asistenciu si pripísali aj Marián Hossa a Marko Daňo pri triumfe ich Chicaga 4:2 na ľade St. Louis.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Gáborík otvoril skóre duelu s Oilers už po 77 sekundách, keď sa po chybe krajana Andreja Sekeru pri bránke rýchlo zorientoval a zblízka prekonal Cama Talbota. "Som rád, že som po dlhšom čase dal gól, teší ma to o to viac, že sme vyhrali. Šance som mal aj predtým, konečne mi to tam padlo," povedal Gáborík pre zámorské médiá. Na konci prvej tretiny sa slovenský krídelník bodovo presadil znovu, keď po chybnej rozohrávke typickým spôsobom unikol obrane hostí, jeho strelu ešte Talbot vyrazil, ale na dorážku Tannera Pearsona už nestačil. "Nehrali sme svoju typickú hru, pretože Edmonton má rýchlych útočníkov. Strácali sme puky v našom obrannom a strednom pásme, čo by sa nemalo stávať a preto sme prišli o náskok. Napokon sme však získali dôležité dva body s divíznym rivalom, čo nás povzbudí pred odchodom na trip," dodal Gáborík. Kings viedli 2:0 a v druhej tretine aj 3:1, ale Edmonton vyrovnal a zdalo sa, že sa bude predlžovať. O víťazstve "kráľov" však napokon rozhodol minútu a 37 sekúnd pred koncom Nick Shore, ktorý takisto ukončil gólový pôst a skóroval prvýkrát od 7. októbra, teda od otváracieho zápasu Kings v sezóne. Gáborík bol na ľade 13 minút a 31 sekúnd, vyslal tri strely a zaznamenal aj plusový bod. Nastúpil v druhej útočnej formácii s Pearsonom a Anžem Kopitarom, ktorý odohral svoj jubilejný 700. zápas v kariére. "Gabby hral dobre, robil to čo mal a fungovalo to. Nie je v tom žiadne kúzlo, mal by začať bodovať," povedal pre LA Times tréner Darryl Sutter. Sekera strávil na ľade 20:54 minúty, zaznamenal dve strely a jeden mínusový bod. Kings ukončili sériu domácich zápasov a vyrazia na päťzápasový trip.

Víťazný gól Chicaga v St. Louis strelil v závere druhej tretiny Patrick Kane, keď v presilovke zvýšil na 3:2 a bodoval v 12. zápase za sebou. V tejto sérii dal 9 gólov a zaznamenal 11 asistencií. Blackhawks napokon vyhrali 4:2 a ukončili päťzápasovú šnúru prehier. K víťazstvu pomohli aj slovenskí útočníci Hossa a Daňo, keď z ich nátlakovej práce v útočnom pásme profitoval mladý obranca Trevor van Riemsdyk a vyrovnal na 2:2. Hossa si pripísal štvrtú asistenciu v sezóne, Daňo prvú. Obaja Slováci mali veľké šance na skórovanie. Hossa išiel v prvej tretine sám na brankára, ešte bližšie ku gólu však bol v druhej časti Daňo. Takmer istý gól mu však "ukradol" fantastickým zákrokom lapačkou brankár Jake Allen. Hossa bol na ľade 17 minút a 38 sekúnd a zaznamenal 4 strely, Daňo odohral necelých 6 minút. Do zostavy "jastrabov" sa po zraneniach vrátili obrancovia Duncan Keith a Michal Rozsíval. Keith, ktorý 20. októbra absolvoval operáciu menisku v pravom kolene, bol na ľade najviac zo všetkých korčuliarov - 27:34 minúty, a zaznamenal asistenciu. "Cítil som sa dobre, teší ma, že som späť. Vyhrali sme na ľade silného súpera, hralo sa vo výbornej atmosfére a podali sme dobrý výkon. Na tom musíme stavať," povedal Keith. Rozsíval absolvoval debut v sezóne po tom, ako si v play off zlomil členok. Oba góly St. Louis vsietil ruský ostrostrelec Vladimir Tarasenko a má na konte už 10 presných zásahov. Blues prehrali v riadnom čase dvakrát za sebou prvýkrát v sezóne.

Boston zdolal doma Detroit 3:1, keď všetky góly strelil v druhej tretine. Pri tom úvodnom z hokejky Patricea Bergerona si siedmu asistenciu v sezóne pripísal kapitán Chára. Bruins vyhrali doma len druhý z ôsmich zápasov. "Dnes sme podali veľmi dobrý výkon v obrane aj v útoku. Ako som už viackrát povedal, v NHL je každý súper veľmi silný a nedá sa 60 minút dominovať. Treba zvládnuť kľúčové situácie," povedal zámorským médiám tréner Bostonu Claude Julien. Chára bol tradične najvyťaženejším mužom svojho tímu, počas 24 minút a 38 sekúnd na ľade zaznamenal dva plusové body a raz vystrelil na bránku. V drese Red Wings sa predstavil útočník Tomáš Tatar a počas 17:08 min. na ľade si pripísal len mínusový bod. Jeho krajan Tomáš Jurčo sa opäť do zostavy nezmestil.

Hráči New Yorku Rangers zvíťazili na ľade Ottawy 2:1 po predĺžení a samostatných nájazdoch, ten rozhodujúci premenil v tretej sérii obranca Dan Boyle. "Jazdci" tak natiahli víťaznú sériu na osem zápasov. Naposledy prehrali 24. októbra vo Philadelphii v nájazdoch, v riadnom čase zdolal Rangers naposledy Montreal 15. októbra. Boyle strelil v nájazdoch svoj tretí víťazný gól, celkovo v tejto disciplíne skóroval 11-krát z 38 pokusov. "Ktovie, koľkokrát si tu ešte zahrám. Bolo krásne rozhodnúť zápas pred rodinou a kamarátmi," povedal 39-ročný ottawský rodák Boyle. Pred zápasom si diváci minútou ticha, tak ako na všetkých štadiónoch NHL, uctili obete teroristického útoku v Paríži, v Ottawe však odznela aj francúzska hymna.

Patrick Marleau rozhodol v predĺžení o víťazstve San Jose v Buffale 2:1, čím ukončil 8-zápasovú víťaznú sériu Sabres nad Sharks. Tá trvala od 2. decembra 2005. "Žraloci" zvíťazili nad Buffalom len druhýkrát v histórii klubu z 18-tich vzájomných zápasov. Pri prvom góle hostí asistoval Joe Pavelski a zaznamenal 500. bod v kariére. Toronto vyhralo tretí zápas za sebou, keď v kanadskom derby zdolalo Vancouver 4:2. Výborný výkon podal brankár James Reimer, ktorý si pripísal 43 zásahov. Slovenský obranca Maple Leafs Martin Marinčin opäť nedostal šancu.

Colorado zvíťazilo v Montreale, ktorý je stále bez brankárskej hviezdy Careyho Pricea, vysoko 6:1. Nathan MacKinnon strelil v závere prvej tretiny dva góly v priebehu 13 sekúnd. Klubový rekord Avalanche však neprekonal. Ten drží od 17. októbra 1997 obranca Jon Klemm, ktorý skóroval proti Calgary Flames dvakrát za deväť sekúnd. Floridské derby medzi Tampou Bay a Floridou rozhodol v nájazdoch Brandon Pirri. "Panteri" si vynútili predĺženie gólom v poslednej minúte riadneho času, keď na 4:4 vyrovnal 38 sekúnd pred sirénou obranca Aaron Ekblad. Veterán Jaromír Jágr odohral svoj 1565. zápas v kariére, čím predbehol švédsku legendu Nicklasa Lidströma a osamostatnil sa na 10. mieste historického rebríčka.

Pred sezónou odpisovaní "diabli" z New Jersey zdolali Pittsburgh 4:0 a pokračujú vo výbornom vstupe do ročníka. S bilanciou 10-6-1 sa posunuli už na 3. miesto Metropolitnej divízie. Svoj prvý shutout v sezóne zaznamenal Corey Schneider, ktorý chytil 21 striel Penguins. Špeciálnu príchuť mal triumf pre trénera Devils, nováčika v NHL Johna Hynesa, ktorý predchádzajúcich päť sezón viedol farmársky tím Pittsburghu v AHL.

Philadelphia vyhrala v Caroline 3:2 po predĺžení, keď svojím prvým gólom v sezóne rozhodol o triumfe český útočník Jakub Voráček. Člen prvej formácie Flyers v každej zo svojich prvých troch sezón v NHL strelil 20 a viac gólov. Teraz sa dočkal zásahu až vo svojom 17. zápase nového ročníka. "Už som skoro zabudol, ako to chutí," usmial sa Voráček.

Columbus vybojoval premiérové domáce víťazstvo v sezóne až na siedmy pokus, keď zdolal Arizonu 5:2. Svoje prvé dva góly v sezóne strelil William Karlsson. Kapitán Coyotes Shane Doan nastúpil na svoj 1411. zápas a v historickej tabuľke NHL sa posunul na 30. miesto. Nashville rozdrvil Winnipeg 7:0, fínsky brankár Pekka Rinne zneškodnil všetkých 20 striel Jets, zaznamenal druhý shutout v sezóne a 38. v kariére. Jets prehrali piatykrát za sebou. Okrem gólov sa na ľade aj iskrilo a rozhodcovia udelili dokopy 156 trestných minút.

O víťazstve Dallasu 3:2 nad Minnesotou rozhodol v predĺžení švédsky obranca John Klingberg a s bilanciou 1+2 bol pri všetkých góloch Stars. Svoj 12. gól v sezóne strelil Jamie Benn a spoločne s "jastrabom" Kaneom vedú poradie strelcov NHL.

Ottawa - New York Rangers 1:2 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 7. E. Karlsson (Zibanejad, Ryan) - 3. Kreider (Hayes, Yandle), rozhodujúci sam. nájazd D. Boyle

Boston - Detroit 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Góly: 28. P. Bergeron (Beleskey, CHÁRA), 32. Krejčí (Eriksson, Trotman), 37. Krug (Marchand, K. Miller) - 47. Abdelkader (Kronwall, M. Green) Zdeno Chára (Boston) 24:38 min, 0+1, 1 strela, +2 body, Tomáš Tatar (Detroit) 17:08 min, -1 bod,

Buffalo - San Jose 1:2 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Góly: 27. O Reilly (Ristolainen, Gorges) - 2. Vlasic (Pavelski, Burns), 63. Marleau (Vlasic, Hertl)

Carolina - Philadelphia 2:3 po predĺžení (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Góly: 15. Lindholm (McClement, E. Staal), 26. V. Rask (E. Staal, Faulk) - 33. L. Schenn (Raffl, Voráček), 57. Simmonds (Gostisbehere, Manning), 61. Voráček (Del Zotto, Giroux)

Columbus - Arizona 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Góly: 2. W. Karlsson (Hartnell, D. Savard), 26. Johansen (Jenner, Jack Johnson), 37. Jenner (Johansen, Jack Johnson), 51. W. Karlsson (Atkinson, Goloubef), 56. Saad (Jenner, Bobrovskij) - 13. Duclair (Rieder, Hanzal), 26. Ekman-Larsson (Martinook, Duclair)

Montreal - Colorado 1:6 (0:3, 1:1, 0:2)
Góly: 29. Gallagher (Plekanec, Pacioretty) - 4. M. Grigorenko (Duchene), 19. MacKinnon (M. Grigorenko), 19. Mackinnon (Grigorenko, Duchene), 33. Comeau, 52. Duchene (MacKinnon, Barrie), 55. J. Mitchell (Martinsen, McLeod)

Nashville - Winnipeg 7:0 (4:0, 1:0, 2:0)
Góly: 5. Järnkrok (Hodgson, Ekholm), 6. C. Smith (S. Jones, F. Forsberg), 13. S. Jones (C. Smith, Ribeiro), 15. Ribeiro (C. Smith, R. Ellis), 23. Neal (C. Wilson, Josi), 52. Järnkrok (R. Ellis, S. Jones), 54. Ekholm (Hodgson, Neal)

New Jersey - Pittsburgh 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 16. Schlemko (Cammalleri, Henrique), 27. Cammalleri (Tootoo, Severson), 43. Farnham (Henrique, Stempniak), 55. Stempniak (Cammalleri, J. Moore)

Tampa Bay - Florida 4:5 po sam. nájazdoch (1:1, 2:2, 1:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 16. Paquette (J.T. Brown), 22. Namestnikov (Stamkos), 28. Straalman (Killorn, Hedman), 50. Namestnikov (J.T. Brown, Stamkos) - 5. J. Jokinen (Trocheck, B. Campbell), 23. Bjugstad (R. Smith, Huberdeau), 25. Pirri, 60. Ekblad (R. Smith, Bolland), rozhodujúci sam. nájazd Pirri

Toronto - Vancouver 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 9. J. van Riemsdyk (Kadri, Komarov), 29. Parenteau (Holland, Gardiner), 42. Matthias (Bozak, Polák), 57. Lupul (Spaling, Winnik) - 37. Hansen (D. Sedin), 51. Burrows (Y. Weber, Edler)

Dallas - Minnesota 3:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Góly: 8. Spezza (Kligberg, Jamie Benn), 43. Jamie Benn (Kligberg, Sharp), 64. Klingberg (Seguin, Jamie Benn) - 26. Niederreiter (Spurgeon, M. Koivu), 48. Scandella (Haula, Coyle)

St. Louis - Chicago 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Góly: 27. Tarasenko (Steen, Lehterä), 29. Tarasenko (Shattenkirk, Lehterä) - 5. Shaw (Keith, Teräväinen), 36. T. van Riemsdyk (MARIÁN HOSSA, M. DAŇO), 39. P. Kane (Panarin, Anisimov), 60. Anisimov (Hjalmarsson, Toews) Marián Hossa 17:38 min, 0+1, 4 strely, +1 bod, Marko Daňo (obaja Chicago) 5:58 min, 0+1, 1 strela, 2 tr. min

Los Angeles - Edmonton 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Góly: 2. GÁBORÍK (Pearson), 19. Pearson (GÁBORÍK), 29. Lucic (Toffoli, J. Carter), 59. Shore (Pearson) - 26. Draisaitl (Hall, Gryba), 34. Purcell (Draisaitl, Klefbom), 56. Hall (Klefbom, Purcell) Marián Gáborík (LA) 13:31 min, 1+1, 3 strely, +1 bod, Andrej Sekera (Edmonton) 20:54 min, 2 strely, -1 bod

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články