Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Budú hráči z NHL na ZOH 2022? Rozhodnúť sa môže do jedného roka

Komisár hokejovej NHL Gary Bettman povedal, že sa o účasti hráčov zo zámorskej profiligy na olympiáde v juhokórejskom Pjongčangu môže rozhodnúť do jedného roka. Informoval o tom oficiálny web ligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bettman dodal, že vedenie ligy musí zvážiť aj potenciálny prínos a záväzok účasti hráčov na olympiáde v Pekingu v roku 2022. "Otázkou je, či nám dá olympiáda v Pekingu možnosť predstaviť hokej a zanechať dobrý dojem v Číne, kde je tento šport ešte v plienkach," povedal Bettman. "Musíme teda diskutovať o tom, či je zimná olympiáda aj s hráčmi z NHL príležitosťou, aby sa v Číne rozmohol hokej. Je to otázka, na ktorú neviem odpovedať," uviedol komisár profiligy. Ako poznamenal, vedenie chce rozhodnúť o účasti hokejistov na oboch olympiádach naraz.

Bettman zároveň vyhlásil, že Rada guvernérov nebude na budúcomesačnom dvojdňovom zasadnutí hlasovať o expanzii ligy. Vedenie profiligy posudzuje v súčasnej dobe prihlášky od záujemcov z Las Vegas a kanadského Quebec City, ktoré prijala exekutíva Rady guvernérov v septembri.

Šéf profiligy zároveň zdôraznil, že ak sa NHL rozhodne expandovať, nové kluby sa v nej predstavie najskôr od sezóny 2017/2018.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články