Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Radostné emócie, burácajúci 21-tistícový kotol a provokácia súpera: St. Louis opisuje veľkú chvíľu Slafkovského

NEW YORK - Juraj Slafkovský sa dočkal. Osemnásťročný slovenský hokejista strelil vo svojom piatom zápase v NHL premiérový gól, keď v polovici duelu s Arizonou Coyotes poslal Montreal Canadiens do vedenia 4:0. Prvý muž tohtoročného draftu dostal "standing ovation" od takmer 21-tisíc divákov v Bell Centre a diváci skandovali jeho meno. Domácim pomohol k víťazstvu 6:2.
Zdroj: 43470
Zdieľajte:

Slafkovského chvíľa prišla v 29. minúte duelu. Robustný slovenský krídelník najskôr absorboval pri prechode do útočného pásma tvrdý zákrok od Josha Browna. Obrancu Coyotes následne v rohu odzbrojil dôrazný Arber Xhekaj, k puku sa dostal Slafkovský, ktorý sa uvoľnil rýchlou protismernou sťahovačkou na bekhend, potiahol si puk až na vrchol ľavého kruhu a presnou strelou švihom na lapačkovú stranu prekonal Connora Ingrama.

Pozrite si aj

VIDEO Jasličky, blafák a gól: Na východnom Slovensku predviedol útočník svoju genialitu

Po góle vypustil Slafkovský svoje emócie a poslal aj provokačné gesto Brownovi, ktorý išiel okolo tešiaceho sa klbka hráčov Canadiens. "Trochu sme ho s Arberom podpichli, ale boli to len emócie," povedal slovenský útočník pre Montreal Gazzette. Spoluprácu s kanadským obrancom Xhekajom, synom albánskeho otca a českej matky, si slovenský útočník pochvaľuje. "Som rád, že je na našej strane," povedal Slafkovský na adresu nováčika, ktorý sa prezentuje tvrdou hrou a srdcia fanúšikov Canadiens si získal aj víťaznou bitkou s veteránom Zachom Kassianom.

Prečítajte si aj

NHL: Juraj Slafkovský strelil prvý gól, prekonal Gáboríka a Arizona odišla s debaklom!

Diváci skandovali Slafkovského meno po tom, ako hlásateľ oznámil, že strelil prvý gól v kariére. Vedľa mladého Slováka sedel skúsený Brendan Gallagher, ktorý mu poradil, aby fanúšikom zamával. "Streliť prvý gól v tejto budove je sen. Máme najlepších fanúšikov a nemohlo sa stať nič lepšie ako dať gól tu," povedal Slafkovský. Vo veku 18 rokov a 204 dní stal najmladším Slovákom, ktorý skóroval v NHL, keď prekonal rekord Mariána Gáboríka z dresu Minnesoty (18 rokov, 235 dní). "Ani sa nepamätám, ako som skóroval. Išiel som rovno oslavovať, lebo to je tá najlepšia vec na strelenom góle. Viac som sa sústredil na oslavu než na spôsob, akým som dal gól," dodal podľa nhl.com Slafkovský, ktorý nastúpil vo štvrtom útoku s Jakeom Evansom a Mikeom Hoffmanom. Na ľade bol 14 minút a 26 sekúnd, čo je jeho maximum v súťaži. Zaznamenal menší trest za seknutie, mal tri strely a jeden hit. V presilovkách ani v oslabeniach nehral vôbec.

Prečítajte si aj

Drogy a iné návykové látky? Zvučné české meno prerušuje kariéru v NHL

Radosť z gólu mladého Slováka mal aj tréner Martin St. Louis. "Som za chlapca šťastný. Na osemnásťročného mladíka, ktorý sa stal draftovou jednotkou a hrá v Montreale, je vyvíjaný veľký tlak. Páčila sa mi reakcia publika, ako oslávilo jeho prvý gól. Nečakal som však nič iné, pretože máme fantastických fanúšikov," povedal podľa tsn.ca St. Louis. Montreal po nevydarenej príprave začal sezónu dobre a vyhral tri z piatich duelov. Canadiens sa najbližšie predstavia opäť na domácom ľade proti Dallasu Stars v noci na nedeľu.

Pozrite si aj

VIDEO Incident medzi Nitrou a Trenčínom: Člen realizačného tímu zaútočil hokejkou na hráča

Slafkovský sa stal štvrtým najmladším strelcom v histórii klubu. Mladší v drese Montrealu skórovali len Mario Tremblay (18 rokov, 75 dní), Jesperi Kotkaniemi (18 rokov, 118 dní) a Claude Lemieux (18 rokov, 141 dní). Slovenský krídelník sa po Edovi Jovanovskom stal len druhou draftovou jednotkou v histórii NHL, ktorá skórovala v tej istej v hale, v ktorej bola draftovaná. Jovanovského si Panthers vybrali z prvého miesta v roku 1994 v Hartforde, kde strelil 2. decembra 1995 svoj prvý gól v profilige.

Prečítajte si aj

Majitelia Banskej Bystrice boli vyzvaní k trpezlivosti, Jendek avizuje nové kroky
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články