Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Juraj Slafkovský strelil prvý gól, prekonal Gáboríka a Arizona odišla s debaklom!

NEW YORK - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský si otvoril strelecký účet v NHL. Svojím premiérovým gólom v súťaži pomohol Montrealu k triumfu nad Arizonou 6:2, keď v 29. minúte zvýšil na 4:0 pre domácich. Vo veku 18 rokov a 204 dní sa stal najmladším Slovákom, ktorý skóroval v NHL, prekonal rekord Mariána Gáboríka z dresu Minnesoty (18 rokov, 235 dní).
Zdroj: 43468
Zdieľajte:

Tohtoročný najvyššie draftovaný hráč si v piatom vystúpení pripísal prvý bod v profiligovej kariére. Odohral 14:26 minúty, na konte mal aj jeden plusový bod, dve trestné minúty, tri strely na bránku a jeden bodyček. Presadil sa strelou zápästím po tom, ako získal puk v súperovej tretine.

Prečítajte si aj

Drogy a iné návykové látky? Zvučné české meno prerušuje kariéru v NHL

"Ani sa nepamätám, ako som skóroval. Išiel som rovno oslavovať, lebo to je tá najlepšia vec na strelenom góle. Viac som sa sústredil na oslavu než na spôsob, akým som dal gól," povedal na webe nhl.com Slafkovský, ktorý sa po svojom zásahu dočkal v domovskej aréne Montrealu potlesku v stoji: "Je tu to najlepšie obecenstvo a po mojom prvom góle v NHL som si nemohol priať krajšiu odmenu. Je to úžasné."

Prečítajte si aj

V Prešove sa po piatich rokoch objavil skúsený center

Z víťazstva sa tešil aj Tomáš Tatar, jeho New Jersey uspelo na ľade New Yorku Islanders 4:1. Anaheim v zostave s ďalším slovenským útočníkom Pavlom Regendom prehral v Bostone 1:2 po samostatných nájazdoch. Washington s obrancom Martinom Fehérvárym prehral v Ottawe 2:5. Hráči New Yorku Rangers podľahli San Jose 2:3 po predĺžení, brankár Jaroslav Halák kryl na striedačke chrbát Igorovi Šesťorkinovi.

Pozrite si aj

VIDEO Incident medzi Nitrou a Trenčínom: Člen realizačného tímu zaútočil hokejkou na hráča

Ottawa - Washington 5:2

New York Rangers - San Jose 2:3pp

Columbus - Nashville 5:3

Pittsburgh - Los Angeles 6:1

Toronto - Dallas 3:2pp

Montreal - Arizona 6:2 /SLAFKOVSKÝ za domácich 1+0/

Boston - Anaheim 2:1sn

New York Islanders - New Jersey 1:4

Minnesota - Vancouver 4:3pp

Edmonton - Carolina 6:4

Calgary - Buffalo 3:6

Vegas - Winnipeg 5:2

Prečítajte si aj

Majitelia Banskej Bystrice boli vyzvaní k trpezlivosti, Jendek avizuje nové kroky
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články