Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Drogy a iné návykové látky? Zvučné české meno prerušuje kariéru v NHL

DETROIT - Český hokejista Jakub Vrána prerušuje hráčsku kariéru. Útočník Detroitu nastúpil do asistenčného programu NHL a hráčskej asociácie NHLPA.
Zdroj: 43466
Zdieľajte:

Vedenie zámorskej profiligy nešpecifikovalo dôvod, pre ktorý Vrána využil asistenčný program. Ten pomáha hráčom s liečbou mentálneho zdravia, závislosti pri užívaní návykových látok alebo pri náročných rodinných záležitostiach. Program založili v roku 1996, naposledy ho v NHL využil brankár Montrealu Carey Price, ktorý sa liečil z užívania návykových látok.

Prečítajte si aj

V Prešove sa po piatich rokoch objavil skúsený center

Dvadsaťšesťročný krídelník bude chýbať Red Wings neurčitý čas. Počas liečby bude poberať od svojho klubu plat. K hokeju sa bude môcť vrátiť, keď mu to povolia administrátori programu.

Prečítajte si aj

HK Poprad dotiahol do tímu nositeľa legendárneho mena: Pod Tatrami pôsobil aj slávny otec

Vrána si v prvých dvoch zápasoch sezóny pripísal dva kanadské body (1+1). V noci na nedeľu prispel gólom a asistenciou k víťazstvu Detroitu 5:2 na ľade New Jersey, o dva dni neskôr už jeho klub oznámil, že český útočník nenastúpi z osobných dôvodov na domáci duel s Los Angeles. Red Wings získali Vránu spoločne so Slovákom Richardom Pánikom v apríli 2021 z Washingtonu výmenou za Anthonyho Manthu. Vlani podpísal s "červenými krídlami" trojročný kontrakt s priemerným platom 5,25 milióna dolárov za sezónu. Informácie pochádzajú z agentúry AP a oficiálneho webu NHL.

Prečítajte si aj

Zo Zvolena sa porúčal krídelník, od debaklu na Slovane viac nehral
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články