Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Výkonný výbor SZĽH schvaľoval licencie: Liptovský Mikuláš potrebuje splniť pravidlo

BRATISLAVA - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na stredajšom zasadnutí schvaľoval udelenie licencií pre štart klubov v domácich ligových súťažiach v sezóne 2022/23. Vyhovel žiadostiam všetkých extraligových tímov aj účastníkov TIPOS SHL, avšak MHk 32 Liptovský Mikuláš dostal licenciu zatiaľ iba podmienečne. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.
Zdroj: 42286
Zdieľajte:

Liptáci potrebujú do 6. septembra splniť pravidlo o tom, že extraligový klub musí disponovať aj tímom dorastu. Ten však momentálne pôsobí v meste pod iným subjektom, ako je MHk 32 Liptovský Mikuláš a. s. Ak vedenie klubu vyrieši situáciu do spomenutého dátumu, Tipos extraliga bude mať naďalej dvanásť účastníkov.

Prečítajte si aj

Do EUHL mieri nový klub z východného Slovenska: Podporili ho významné osobnosti

Rovnako tucet tímov zasiahne do diania v druhej najvyššej súťaži. V TIPOS SHL sa objavia až tri kluby so statusom farmárskych družstiev. Nitra bude mať farmu v Leviciach, Banská Bystrica v Brezne a Zvolen v Žiari nad Hronom. V zozname dvanástich účastníkov TIPOS SHL figuruje aj tím Modré Krídla Slovan, ktorý je oficiálnym B-mužstvom extraligového šampióna HC Slovan Bratislava.

Prečítajte si aj

Adam Húska sa rozlúčil so zámorím, prestúpil do najlepšej súťaže v Európe

Prečítajte si aj

Letný súboj veľkých rivalov: Skvelý výsledok, návšteva ako na ligové finále a katom domácich bol bývalý hráč

Prečítajte si aj

Štátny tajomník pre šport tvrdo odsúdil slovenských hokejistov, ktorí si vybrali KHL!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články