Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Majstrovský Slovan má potvrdeného hráča do budúceho ročníka: Chcem ďalší titul, vraví

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava oslávili v utorok spoločne so svojimi fanúšikmi zisk rekordného deviateho extraligového titulu. Pár stovkám "belasých" sa hráči najprv ukázali s majstrovskou trofejou z balkóna Primaciálneho paláca v centre mesta a potom aj priamo na námestí na pódiu, kde sa im prihovorili a kde zazneli aj známe bratislavské chorály.
Zdroj: 42376
Zdieľajte:

"Po desiatich rokoch sme doniesli titul do Bratislavy. Po tých dvoch rokoch, čo sme mali, vieme aké, problémy, tak sme opäť zažili plné tribúny s vašou podporou. Bolo to naozaj niečo neskutočné, zimomriavky po celom tele. Všetkým vám za to ďakujeme," prihovoril sa fanúšikom kapitán tímu Michal Sersen a aj si s nimi zaskandoval: "My sme Slovan Bratislava, hej, hej." Pridal sa aj kanadský útočník Brant Harris a priamo z pódia potvrdil, že v tíme zostane aj v nasledujúcej sezóne: "Budem tu aj ďalší rok a chcem získať ďalší titul."

Prečítajte si aj

Šokujúca správa z kuchyne Popradčanov

Utorkový program osláv sa začal už napoludnie, keď sa hráči, realizačný tím a manažment Slovana stretli v priestoroch Zimného štadióna Ondreja Nepelu a po spoločnom fotografovaní s trofejou sa presunuli na slávnostný obed v Hoteli Carlton. O štvrtej hodine ich v reprezentačných priestoroch Primaciálneho paláca prijal primátor hlavného mesta Matúš Vallo. "Chcem sa všetkým veľmi pekne poďakovať a pogratulovať. Bratislava opäť neskutočne žila hokejom, opäť bol vypredaný štadión. Videl som zápasy v televízii aj naživo, veľmi som si to užil, hokej milujem. Teším sa, že tu máme Slovan v plnej forme a že ľudia sú z toho nadšení. V týchto ťažkých časoch, keď máme vojnu na Ukrajine a je po covide, je takáto radosť veľmi povzbudivá. Takže všetkým veľmi ďakujem a blahoželám," povedal primátor, ktorému hokejisti odovzdali majstrovský dres s jeho menom.

Prečítajte si aj

Zemetrasenie v kádri hokejistov Popradu

"V mene celej organizácie HC Slovan Bratislava chcem poďakovať za prijatie v týchto priestoroch, vážime si to a sme veľmi radi, že sme po desiatich rokoch priniesli titul do Bratislavy a ešte k tomu v storočnicovej sezóne," uviedol Sersen. Po 20-minútovej ceremónii predstúpili "belasí" s majstrovskou trofejou pred fanúšikov z balkóna Primaciálneho paláca a neskôr aj z pódia na námestí.

Prečítajte si aj

Oto Haščák: Zranenia vyradili ďalších hráčov

Na záver programu sa novopečení majstri presunuli do otvoreného kabrio autobusu a vydali sa okružnou jazdou ulicami Bratislavy späť na štadión.

Prečítajte si aj

Príprava MS 2022: Káder Slovenska opustilo šesť hráčov, tím posilnilo jedenásť hokejistov vrátane majstrov

Tréner Andrej Podkonický si ani druhýkrát v sezóne príliš neužije oslavy. Nemal na ne čas po návrate z Pekingu, kde ako asistent trénera Craiga Ramsayho získal bronzovú medailu, no musel sa vrátiť ku klubovým povinnostiam, a ani teraz, keďže opäť putuje do národného mužstva, ktoré sa pripravuje na majstrovstvá sveta vo Fínsku. "Bolo to tak aj vo Zvolene, keď sme vyhrali titul a išiel som hneď do reprezentácie. Človek miluje tú robotu a ide ďalej a ďalej. Možno po sezóne si uvedomím, čo všetko som za ten rok dokázal. So Zvolenom, na olympiáde a teraz titul so Slovanom. Nie je to len o mne, ale o celých realizačných tímoch, s ktorými som spolupracoval, a najdôležitejší sú hráči, ktorí to odvedú na tom ľade," povedal Podkonický.

Prečítajte si aj

Po Vitálošovi odchádza z Nitry druhý hráč a tiež do českej extraligy

Slovan získal rekordný deviaty titul majstra SR po tom, ako vo finále Kaufland play off Tipos extraligy zvíťazil nad Nitrou 4:2 na zápasy. V nedeľnom šiestom dueli triumfoval pod Zoborom 5:2. Bratislavský tím sa tešil vo svojej jubilejnej sezóne, v ktorej oslavoval 100. výročie založenia klubu. Majstrovského pohára sa dočkal po desiatich rokoch, prvýkrát od návratu z KHL. Prvýkrát v histórii sa stalo, že v tom istom ročníku vybojovali titul v najvyššej súťaži futbalový aj hokejový Slovan.

Prečítajte si aj

Marcel Haščák chápe Bučeka a dožil sa druhého titulu, ktorý poslal do neba kamarátovi a spoluhráčovi
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články