Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marcel Haščák chápe Bučeka a dožil sa druhého titulu, ktorý poslal do neba kamarátovi a spoluhráčovi

NITRA - Hokejový útočník Marcel Haščák prišiel do Slovana v polovici novembra. V Komete Brno nedostával toľko priestoru na aký bol zvyknutý, v Bratislave sa okamžite zaradil medzi lídrov ofenzívy. A aj keď tento raz ho v pretekoch o najproduktívnejšieho hráča ligy predbehol Samuel Buček z Nitry, Haščáka si oveľa viac váži inú trofej.
Zdroj: 42360
Zdieľajte:

Tridsaťpäťročný útočník bol po šiestom zápase v Nitre veľmi šťastný, získal svoj druhý titul. Predtým sa mu to v sezóne 2010/2011 podarilo s Košicami. "Som rád, že sme to dokázali, lebo to vôbec nebolo ľahké. Ale zaslúžili sme si to," povedal Haščák.

Prečítajte si aj

Antonín Stavjaňa skončil v Nitre, povedal aj dôvody

V play off bojoval so zranením, priznal, že stále nie je úplne fit: "Trošku ma to obmedzovalo, ale teraz to nechcem vôbec riešiť. Sme šťastní a spokojní. S týmto som išiel do Slovana, aby sme vyhrali titul. Keď som po titule v Košiciach odchádzal, tak sme si s mladým Dušanom Pašekom povedali, že raz ho spolu vyhráme aj v Bratislave. Aj on bol jeden z tých ľudí, pre ktorých som išiel do Slovana a tento titul je aj pre neho. Verím, že mu je tam hore dobre," uviedol kanonier Slovana.

Prečítajte si aj

Nosní hráči Nitry boli zdemolovaní, futbalový a hokejový Slovan sú najväčší a najlepší

Haščák prišiel do mužstva strieľať góly, v tejto sezóne odohral 48 zápasov s bilanciou 29+32. Tlak zvládol, pre Slovan bol oporou. "Ja tlak milujem. Som hokejista, ktorý rád o niečo hrá a chcem byť líder. To vás musí baviť. Nie je to jednoduché, ale potom je to o to krajšie."

Prečítajte si aj

VIDEO Viaceré opory SR reprezentácie neprídu, Ramsay hľadá nové alternatívy

O titule pre Slovan rozhodla okrem individualít aj šírka kádra, Haščák pochválil spoluhráčov, ktorí nedostávali na ľade toľko priestoru ako prvé formácie. "Vždy, keď nastúpili, bojovali. Im patrí veľmi veľká vďaka a presne takto sa vyhrávajú tituly."

Prečítajte si aj

Stretli sa v Poprade a opäť budú spolu: Roman Stantien si berie do Vsetína bojovného krajana

Vlani Haščák nazbieral 84 bodov, korunu pre kráľa produktivity by však vymenil za titul. Preto chápe, aké pocity prežíval Samuel Buček, ktorý nazbieral najviac bodov v tejto sezóne. "Ja som minulý rok dával góly, bol som najlepší a netešil som sa z titulu. Viem, ako sa Samo cíti. Každý jeden gól vlani by som vymenil za to, aby som zdvihol pohár. Nič nie je horšie ako prehrať posledný zápas," uzavrel Haščák.

Prečítajte si aj

Nečakaný záver zaujímavej kariéry: Slovák nikdy nehral za reprezentáciu a bol verný jedinému klubu v Česku
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články