Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Príprava MS 2022: Chuť presviedčať trénerov je veľká, nominácia bude jasná po finále

BRATISLAVA - Slovenskí hokejoví reprezentanti sa v ďalšej fáze prípravy pred MS predstavia v Nemecku. V drážďanskej Joynext Aréne budú bojovať o miestenky na MS do Fínska (13. - 29. mája) ďalší hráči, generálneho manažéra Miroslava Šatana teší najviac fakt, že každý z nich má veľkú chuť presvedčiť trénerov.
Zdroj: 41828
Zdieľajte:

Slováci sa naposledy stretli s Nemeckom v baráži o štvrťfinále na ZOH v Pekingu. Po góloch Hudáčka, Cehlárika, Krištofa a Hrivíka zvíťazili 4:0, v aktuálnej nominácii je však iba Krištof. Hudáček na MS štartovať nebude, ospravedlnil sa z rodinných a zdravotných dôvodov. Menej pravdepodobný, no naďalej otvorený je štart Hrivíka s Cehlárikom.

Pozrite si aj

VIDEO Nepochopiteľný a zbytočný skrat Clinta Windsora

Pred olympiádou sa oba tímy streli na novembrovom Nemeckom pohári, v Krefelde zvíťazili domáci 4:1. Jediný gól Slovenska zaznamenal Samuel Buček. Slovenskí hokejisti odštartovali prípravu na MS ideálne, keď pred týždňom v Spišskej Novej Vsi zdolali Česko 3:1. V odvete podľahli tomu istému súperovi 3:4 po nájazdoch.

Prečítajte si aj

Radovan Bondra končí vo Vítkoviciach. Nie je jediný

Do Drážďan cestujú traja brankári. Pravdepodobná jednotka na MS Patrik Rybár, ďalej Dominik Riečický a Matej Tomek. "Zatiaľ neviem, kto bude v bránke, ale dúfam, že budem chytať aspoň v jednom zápase," uviedol Rybár.

Prečítajte si aj

Podkonický mal konflikt s Tomášom Chrenkom

Od prvého zrazu sa v kádri Slovenska udialo niekoľko zmien. Pre zranenia vypadli Matúš Sukeľ, Christián Jaroš a Denis Godla, ďalej nepokračujú útočníci Tomáš Mikúš, Samuel Honzek a na MS nebude obranca Michal Čajkovský. Zranený je aj obranca Mário Grman, ktorý by chcel stihnúť MS. "Záujem reprezentovať je od všetkých a z toho sa tešíme. Verím, že aj s novými menami budeme konkurencieschopní a budeme bojovať úspešne na MS," povedal Šatan.

Prečítajte si aj

Michalovce povedie lodivod z Kanady: V sezóne 2014/15 stál na lavičke Buffala Sabres

Konečná nominácia sa vykryštalizuje až po skončení finálovej série Kaufland play-off Tipos extraligy, ďalších európskych líg a podľa vývoja v zámorí. "Na každý turnaj môžeme zobrať len 25 hráčov, najradšej by sme zobrali viac, ale nie vždy sa to dá," uviedol Šatan.

Prečítajte si aj

Porušil pravidlá bratislavský Slovan? Nitra sa obrátila na Ligovú radu


Program dvojzápasu v Drážďanoch:

Piatok 29. apríla: 19.00 h Nemecko – SLOVENSKO
Sobota 30. apríla: 17.00 h Nemecko - SLOVENSKO

Nominácia SR na prípravné zápasy proti Nemecku (26.-30. apríla 2022):

Brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk/KHL, 19 štartov/0 gólov), Dominik Riečický (HC Košice, 1/0), Matej Tomek (HC Kometa Brno/ČR, 6/0)

Obrancovia: Martin Bučko (HC Motor České Budějovice/ČR, 16/1), Michal Ivan (Bíli Tygři Liberec/ČR, 10/0), Peter Čerečňák (HC Plzeň/ČR, 94/9), Ladislav Romančík (HC Košice, 6/0), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 40/1), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce, 6/0), Mislav Rosandič (Bíli Tygři Liberec/ČR, 44/1), Adam Jánošík (BK Mladá Boleslav/ČR, 80/4)

Prečítajte si aj

Obrovská tragédia: Zavraždili 23-ročného hokejistu

Útočníci: Martin Faško-Rudáš (Bíli Tygři Liberec/ČR, 14/1), Andrej Kollár (HC Kometa Brno/ČR, 14/1), Michal Krištof (HC Kometa Brno/ČR, 56/8), Róbert Lantoši (Linköping/Švéd., 31/4), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/KHL, 40/7), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce, 16/2), Jakub Minárik (HK Dukla Trenčín, 4/0), Miroslav Mucha (Lake Superior University/USA/NCAA, 7/2), Kristián Pospíšil (HC Davos/Švaj., 19/3), Alex Tamáši (HC 05 Banská Bystrica, 2/1), Marek Valach (HK Dukla Trenčín, 4/0), Oliver Okuliar (SaiPa/Fín., 5/0), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav/ČR, 16/1)

Prečítajte si aj

Príprava MS 2022: Ramsay povolal obrancu, ktorý je zranený a možno nenastúpi


Realizačný tím:

Generálny manažér: Miroslav Šatan
Asistent generálneho manažéra: Oto Haščák
Manažérka: Zuzana Chrenková
Tréner: Craig Ramsay
Asistent trénera: Ján Pardavý
Asistent trénera: Peter Frühauf
Tréneri brankárov: Ján Lašák, Peter Kosa
Kondičný tréner: Ján Kovačič
Videoanalytik: Igor Andrejkovič
Lekár: Román Hunák
Fyzioterapeut: Martin Babják
Výstrojoví manažéri: Juraj Stopka, Marek Jenčík
Média manažér: Peter Jánošík

Prečítajte si aj

Český útočník Jindřich Abdul bude hrať za nový klub
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články