Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Príprava MS 2022: Ramsay povolal obrancu, ktorý je zranený a možno nenastúpi

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay privítal na utorkovom zraze v Bratislave už aj dvojicu bronzových medailistov z Pekingu Pavla Regendu a Kristiána Pospíšila, ako aj obrancu Mária Grmana, ktorý však má zdravotné problémy. Pred ďalšou zápasovou previerkou pred MS vo Fínsku sa realizačnému tímu hlásilo dokopy 25 hráčov. Slováci odohrajú v piatok o 19.00 h a v sobotu o 17.00 h v Drážďanoch dvojzápas s Nemeckom.
Zdroj: 42316
Zdieľajte:

Oproti minulému týždňu nastali v kádri viaceré zmeny. Po dvojzápase s Českom opustili tím útočníci Tomáš Mikúš so Samuelom Honzekom. Nahradili ich Regenda z Michaloviec a Pospíšil zo švajčiarskeho Davosu. Brankárska trojica ostala nezmenená v zložení Patrik Rybár, Matej Tomek a Dominik Riečický. Do obrany pribudol Grman, ktorý strávil sezónu vo fínskom tíme HPK Hämeenlinna.

Prečítajte si aj

Pardubice angažovali bývalého kormidelníka Košíc

Dvadsaťpäťročný bek však s najväčšou pravdepodobnosťou nebude proti Nemecku hrať a otázna ja aj jeho účasť na MS. V závere sezóny si totiž zranil ruku. "Prišiel som vyskúšať, ako bude moja ruka pôsobiť na ľade. Mal som v nej potrhané šľachy a neviem, čo od toho očakávať. Ale na majstrovstvá chcem ísť a pevne verím, že to zdravie už bude slúžiť na sto percent. Teraz to vidím tak 50 na 50. Po tréningu budem múdrejší," povedal Grman na utorkovom zraze.

Prečítajte si aj

Český útočník Jindřich Abdul bude hrať za nový klub

Slováci absolvujú v utorok a v stredu tréningy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vo štvrtok sa presunú do Drážďan. V nemeckom meste ich následne čakajú dva zápasy s domácimi hokejistami.

Prečítajte si aj

Zachránil svojho mecenáša v najvyššej súťaži a odchádza preč


Program dvojzápasu v Drážďanoch:

Piatok 29. apríla: 19.00 h Nemecko – SLOVENSKO
Sobota 30. apríla: 17.00 h Nemecko - SLOVENSKO

Nominácia SR na tréningový kemp v Bratislave a prípravné zápasy proti Nemecku (26.-30. apríla 2022):

Brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk/KHL, 19 štartov/0 gólov), Dominik Riečický (HC Košice, 1/0), Matej Tomek (HC Kometa Brno/ČR, 6/0)

Obrancovia: Martin Bučko (HC Motor České Budějovice/ČR, 16/1), Michal Ivan (Bíli Tygři Liberec/ČR, 10/0), Peter Čerečňák (HC Plzeň/ČR, 94/9), Mário Grman (HPK Hämeenlinna/Fín., 39/0), Ladislav Romančík (HC Košice, 6/0), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 40/1), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce, 6/0), Mislav Rosandič (Bíli Tygři Liberec/ČR, 44/1), Adam Jánošík (BK Mladá Boleslav/ČR, 80/4)

Prečítajte si aj

Rudolf Huna ešte nekončí, uzavrel ďalší kontrakt

Útočníci: Martin Faško-Rudáč (Bíli Tygři Liberec/ČR, 14/1), Andrej Kollár (HC Kometa Brno/ČR, 14/1), Michal Krištof (HC Kometa Brno/ČR, 56/8), Róbert Lantoši (Linköping/Švéd., 31/4), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/KHL, 40/7), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce, 16/2), Jakub Minárik (HK Dukla Trenčín, 4/0), Miroslav Mucha (Lake Superior University/USA/NCAA, 7/2), Kristián Pospíšil (HC Davos/Švaj., 19/3), Alex Tamáši (HC 05 Banská Bystrica, 2/1), Marek Valach (HK Dukla Trenčín, 4/0), Oliver Okuliar (SaiPa/Fín., 5/0), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav/ČR, 16/1)

Prečítajte si aj

Nitrania vravia, že obrana vyhráva tituly. Slovan do konca sezóny bez dôležitého hráča, Zigo s otáznikom

Realizačný tím:

Generálny manažér: Miroslav Šatan
Asistent generálneho manažéra: Oto Haščák
Manažérka: Zuzana Chrenková
Tréner: Craig Ramsay
Asistent trénera: Ján Pardavý
Asistent trénera: Peter Frühauf
Tréneri brankárov: Ján Lašák, Peter Kosa
Kondičný tréner: Ján Kovačič
Videoanalytik: Igor Andrejkovič
Lekár: Roman Hunák
Fyzioterapeut: Martin Babják
Výstrojoví manažéri: Juraj Stopka, Marek Jenčík
Média manažér: Peter Jánošík
Fotograf: Andrej Galica

Prečítajte si aj

Smutný deň pre trebišovský hokej
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články