Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

ZOH 2022: Ramsay označil dve osoby za zmenu v slovenskom hokeji, v Pekingu mu zničili oblek aj košeľu

BRATISLAVA - Bronzoví medailisti z olympijského hokejového turnaja v Pekingu sa v utorok vrátili domov na Slovensko, kde ich čakalo veľkolepé privítanie. Potlesku sa im dostalo už po prílete na viedenské letisko Schwechat, kde ich v príletovej hale vítali prví fanúšikovia a lovci autogramov. Následne autobus s hráčmi zamieril do Bratislavy, kde ich najprv čakali mediálne povinnosti a následne sa mali vydať na okružnú jazdu kabrioautobusom po meste. Oslavy mali vyvrcholiť programom na pódiu na Námestí SNP.
Zdroj: 41884
Zdieľajte:

Slovenskí reprezentanti na ceste k historickému bronzu na ZOH dokázali zdolať niekoľko silných tímov. Vo štvrťfinále vyradili USA (3:2 po nájazdoch), v súboji o tretie miesto zdolali Švédov 4:0. Podľa trénera Craiga Ramsayho bol dôležitým momentom, keď po úvodných dvoch prehrách v skupine s Fínskom (2:6) a Švédskom (1:4) priletel do Pekingu šéf zväzu Šatan, spoločne aj s videoanalytikom Igorom Andrejkovičom.

Prečítajte si aj

Šatan: Bronz je zadosťučinením, pochybovači by už mali veriť našej práci

Ich príchod akoby nakopol tím a ten sa odrazil k víťazstvám. "Keď prišli Miro a Igor, všetko sa zmenilo. Odvtedy išlo všetko, ako malo. Aj keď sme prehrali prvé dva zápasy, veril som, že sme dostatočne dobrí, aby sme zvíťazili. Vyslali sme v priemere 40 striel na zápas a hrali sme dobre, bola len otázka času, kedy sa to otočí. V tretej tretine súboja o tretie miesto sme predvádzali vari najlepší hokej, aký som kedy zažil. Napokon sme zdolali Švédov a získali bronz. Som veľmi hrdý na tento tím a túto krajinu," vyznal sa Ramsay.

Prečítajte si aj

ZOH 2022: SZĽH uviedol na pravú mieru, prečo dostali prednosť ľudia pred politikmi

Hneď po konci sobotného zápasu nasledovali dlhé oslavy, zo šatne sa postupne presunuli na hotel. "V prvom rade musím povedať, že duel so Švédskom sa skončil veľmi neskoro. Sedeli sme na izbe a len tak som sa spýtal ´koľko je hodín´. Povedali mi, že pol piatej ráno. Odvetil som, že musím ísť do postele. Zničili mi oblek aj košeľu, niečím to poliali, ale to je v poriadku, pretože byť súčasťou týchto osláv bolo pre mňa niečo veľmi výnimočné."

Prečítajte si aj

ZOH 2022: Slováci odmietli pozvanie politikov, medailista z Helsínk to ocenil

Prečítajte si aj

IIHF naparila tvrdý dištanc ukrajinskému hokejistovi za rasistické gesto
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články