Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šatan: Bronz je zadosťučinením, pochybovači by už mali veriť našej práci

BRATISLAVA - Bronzoví medailisti z olympijského hokejového turnaja v Pekingu sa v utorok vrátili domov na Slovensko, kde ich čakalo veľkolepé privítanie. Potlesku sa im dostalo už po prílete na viedenské letisko Schwechat, kde ich v príletovej hale vítali prví fanúšikovia a lovci autogramov. Následne autobus s hráčmi zamieril do Bratislavy, kde ich najprv čakali mediálne povinnosti a následne sa mali vydať na okružnú jazdu kabrioautobusom po meste. Oslavy mali vyvrcholiť programom na pódiu na Námestí SNP.
Zdroj: 41883
Zdieľajte:

Slovensko sa teší z medailového úspechu na veľkom hokejovom podujatí prvýkrát od MS 2012 v Helsinkách, kde reprezentanti vybojovali striebro. "Už sa na to všetko veľmi teším. Je to už desať rokov, čo sme naposledy oslavovali na námestí," zaspomínal si generálny manažér reprezentácie a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan, ktorý pred 10 rokmi zažil strieborný úspech ako hráč. "Verím, že hráči si oslavy užijú, veď až na Libora Hudáčka ich zažijú všetci prvýkrát. Som rád, že po desiatich rokoch sme urobili veľký hokejový úspech a že sa ľudia znovu tešia. Aj keď majú vo svojich životoch rôzne problémy, v tejto chvíli na to môžu zabudnúť a tešiť sa z hokeja."

Prečítajte si aj

ZOH 2022: SZĽH uviedol na pravú mieru, prečo dostali prednosť ľudia pred politikmi

Šatan ako jediný bol pri všetkých doterajších piatich medailových úspechoch SR. Počas hráčskej kariéry ako kapitán doviedol slovenský tím k historickému zlatu na svetovom šampionáte 2002 v Göteborgu, v zbierke má aj dve striebra (2000, 2012) a bronz z MS (2003). Z historicky prvej slovenskej medaily na ZOH sa teší z pozície funkcionára, šéf SZĽH a GM reprezentácie prišiel do Pekingu až v priebehu olympijského turnaja a aj jeho príchod dodal mužstvu vzpruhu. "My funkcionári sme medailu nedostali, je to však veľký úspech slovenského hokeja a som rád, že som mohol byť pritom a jedno v akej funkcii. Veľmi sa z toho teším," uviedol na utorkovej tlačovej konferencii.

Prečítajte si aj

ZOH 2022: Slováci odmietli pozvanie politikov, medailista z Helsínk to ocenil

"Bolo veľa pochybovačov, ktorí nedôverovali výberu trénera a filozofii, ktorú sme zvolili. Tí, ktorí tomu trochu rozumejú, videli postupné zlepšenie v našej hre, už na domácich MS v roku 2019 sme odohrali dobré zápasy. Bronzová medaila je pre nás všetkých zadosťučinením. Verím, že pochybovači teraz našej práci uveria a že tréneri si podobný spôsob práce osvoja v kluboch. Ak si klubové metodiky okopírujú niečo z reprezentácie, pomôže to celému slovenskému hokeju."

Prečítajte si aj

ZOH 2022: Dve TV stanice odvysielajú príchod Slovákov z Pekingu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články