Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

IIHF naparila tvrdý dištanc ukrajinskému hokejistovi za rasistické gesto

ZÜRICH - Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) udelila v utorok ukrajinskému hokejistovi Andrejovi Deniskinovi ročný dištanc za rasistické gesto voči hráčovi tmavej pleti Jalenovi Smereckovi. K incidentu prišlo ešte v septembri počas zápasu ukrajinskej ligy medzi HC Kremenčuk a HC Donbass.
Zdroj: 32399
Zdieľajte:

"Rasistické gestá, komentáre a činy nemajú čo robiť v hokeji a ani nikde inde," cituje AP oficiálne vyhlásenie prezidenta IIHF Luca Tardifa. Dvadsaťtriročný hráč Kremenčuku urobil rasistické gesto na adresu súpera po tom, čo boli obaja vylúčení a vyslúžil si trest do konca zápasu: "Deniskinove činy sú neakceptovateľné a nebudeme ich tolerovať."

Prečítajte si aj

ZOH 2022: Slováci odmietli pozvanie politikov, medailista z Helsínk to ocenil

Samotný útočník uznal, že jeho správanie bolo nevhodné a Smereckovi sa ospravedlnil krátko po stretnutí a aj počas disciplinárneho konania. "Chcel by som sa Jalenovi Smereckovi verejne ospravedlniť. Rešpektujem všetkých, bez ohľadu na ich rasu či národnosť. Bohužiaľ, emócie v hokeji sú iné," napísal na sociálnej sieti jeden z najlepších ukrajinských hokejistov.

Prečítajte si aj

ZOH 2022: Dve TV stanice odvysielajú príchod Slovákov z Pekingu

Tamojšia hokejová liga útočníka suspendovala na 13 zápasov, čo bol najvyšší možný trest. Sankcia od medzinárodného orgánu mu zabraňuje hrať rok vo všetkých medzinárodných stretnutiach.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články