Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

IIHF: Omikron nás prinútil prerobiť protokol, naša snaha nestačila

EDMONTON - Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov v Kanade sa nedohrajú. Rada Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) rozhodla v stredu o ich zrušení po tom, ako sa tri stretnutia neuskutočnili pre pozitívne testy na koronavírus a ich výsledky museli skontumovať. IIHF potvrdila informáciu na svojom webe.
Zdroj: 41477
Zdieľajte:

"Rada IIHF sa po odporučení svojej lekárskej komisie a medicínskej komisie turnaja pre COVID-19 rozhodla, že vzhľadom na šírenie COVID-19 a variantu omikron budú juniorské majstrovstvá sveta zrušené, aby bolo zabezpečené zdravie a bezpečnosť všetkých účastníkov," uviedla IIHF na svojom webe. Definitívny verdikt padol po kontumácii stredajšieho zápasu SR s Ruskom (1:0). "Rada IIHF určila, že ďalšia kontumácia - už tretia v priebehu dvoch dní - narušila integritu celého podujatia a musí byť predčasne ukončené," píše sa vo vyhlásení IIHF.

Prečítajte si aj

MS U20 2022: Direktoriát rozhodol o osude šampionátu

"Pokračujúce šírenie ochorenia COVID-19 a variantu omikron nás prinútilo prerobiť protokol takmer ihneď po príchode všetkých tímov, aby sme dokázali zastaviť potenciálne šírenie vírusu. Testovali sme na dennej báze. Pokiaľ sa vyskytli pozitívne prípady, tímy putovali do karantény. Snažili sme sa urobiť maximum, aby sme vytvorili podmienky potrebné pre bezpečné podujatie. Bohužiaľ, nestačilo to. Zameriame sa na to, aby sa všetci hráči a členovia realizačných tímov dostali bezpečne domov," povedal pre oficiálny web IIHF jej prezident Luc Tardif.

Prečítajte si aj

Koniec MS U20 2022?

K zrušeniu podujatia sa vyjadrili aj prezident Kanadskej hokejovej federácie (Hockey Canada) Scott Smith a šéf jej exekutívy Tom Renney, ktorí vydali spoločné vyhlásenie: "Kanadská federácia neúnavne pracovala na tom, aby v súvislosti s pandémiou COVID-19 mohla hostiť elitné medzinárodné podujatia v bezpečnom prostredí. Napriek nášmu maximálnemu úsiliu, prispôsobeniu a sprísneniu protokolov sme, bohužiaľ, vzhľadom na výzvy spojené s COVID-19 nedokázali splniť náš cieľ, teda dokončiť juniorské majstrovstvá sveta a 5. januára udeliť tímom medaily.

Prečítajte si aj

MS U20 2022: SR bez námahy berie tri body proti Rusku!

Od začiatku pandémie bola našou prioritou bezpečnosť a zdravie účastníkov podujatí. Po oznámení pozitívnych prípadov v dejiskách juniorského šampionátu sme podporili rozhodnutie zrušiť zvyšok turnaja. Aj keď sme si istí, že toto je správne rozhodnutie, máme pochopenie pre všetkých účastníkov majstrovstiev, ktorí reprezentovali svoje krajiny na svetovom fóre a nemohli si splniť svoje sny."

Prečítajte si aj

Prípravný zápas: SR 16 prehrala so slabým južným súperom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články