Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS U20 2022: SR bez námahy berie tri body proti Rusku!

RED DEER - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov si na juniorských MS v Kanade pripíšu kontumačné víťazstvo 1:0 nad Ruskom. Stredajší zápas B-skupiny (22.30 SEČ) sa nebude môcť odohrať, lebo útočník Matvej Mičkov mal pozitívny test na koronavírus a celý ruský tím musel zamieriť do karantény. Oznámila to Ruská hokejová federácia, čaká sa na potvrdenie zo strany Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).
Zdroj: 41475
Zdieľajte:

Podľa webu sport-express.ru nemá Mičkov žiadne príznaky ochorenia Covid-19. "Cíti sa skvele. Nemá jediný príznak. V reprezentácii nám lekári robili pravidelne testy a doposiaľ všetky boli negatívne," uviedol pre portál hráčov agent Sergej Fedotov.

Prečítajte si aj

Prípravný zápas: SR 16 prehrala so slabým južným súperom

Je to už tretí skontumovaný zápas na MS "20" pre koronavírus. Ten prvý sa týkal obhajcov titulu z USA, ktorí mali dvoch pozitívne testovaných hráčov, museli do karantény a prehrali v utorok v B-skupine so Švajčiarmi kontumačne 0:1.

Prečítajte si aj

MS U20 2022: Česko si pripísalo tretiu prehru, zápas sa však neuskutočnil

V stredu vyhrali Fíni kontumačne v "áčku" nad Čechmi pre pozitívny nález českého hráča. Podľa portálu sport-express.ru sa viaceré hokejové federácie obrátili na IIHF so žiadosťou o zrušenie juniorského šampionátu, pretože je podľa nich v rozpore so športovými zásadami.

Prečítajte si aj

Veľký talent skončil v kádri Spišiakov: Rozhodol sa nezabojovať o miesto v zostave
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články