Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS U20 2022: Direktoriát rozhodol o osude šampionátu

RED DEER - Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov v Kanade sa nedohrajú. Rada Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) rozhodla v stredu o ich zrušení po tom, ako sa tri stretnutia neuskutočnili pre pozitívne testy na koronavírus a ich výsledky museli skontumovať. IIHF potvrdila informáciu na svojom webe.
Zdroj: 41476
Zdieľajte:

Problémy prišli už pred prvým ostrým zápasom na MS "20", ktoré hostili kanadské mestá Edmonton a Red Deer. Prípravný duel Švajčiarska s Českom zrušili pre pozitívny test jedného z hráčov švajčiarskeho tímu. Organizátori po ňom upravili program prípravných stretnutí, šampionát sa však začal podľa plánu.

Prečítajte si aj

Koniec MS U20 2022?

V utorok však mali pozitívne výsledky dvaja americkí hokejisti a celý tím USA tak musel zamieriť do karantény. Ich duel so Švajčiarskom skontumovali 1:0 v prospech súpera. V stredu mali podobné osudy zápasy Česka s Fínskom a Ruska so Slovenskom. Pozitívne prípady sa vyskytli v tímoch ČR a Ruska, kontumačné víťazstvá sa pripísali Fíni a Slováci. Po týchto udalostiach zasadol direktoriát turnaja i Rada IIHF a rozhodli o zrušení celého podujatia. Podľa AP sa IIHF tak rozhodla pre obavy zo šírenia nákazy.

Prečítajte si aj

MS U20 2022: SR bez námahy berie tri body proti Rusku!

Mladí Slováci stihli na šampionáte odohrať dva zápasy, najprv v B-skupine prehrali s obhajcami titulu USA 2:3 a následne so Švédmi 0:3. O kontumácii stredajšieho duelu s Rusmi sa dozvedeli iba necelú polhodinu pred odchodom na zápas. IIHF už predtým informovala, že z elitnej kategórie MS "20" nevypadne žiadny účastník.

Prečítajte si aj

Prípravný zápas: SR 16 prehrala so slabým južným súperom

Prečítajte si aj

MS U20 2022: Česko si pripísalo tretiu prehru, zápas sa však neuskutočnil
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články