Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nominácia SR 17 na prestížny domáci turnaj v Piešťanoch: Trénerský štáb sa opieral o akciu z novembra

PIEŠŤANY - Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 17 rokov čaká v decembrovom asociačnom termíne prestížna previerka. Na domácom turnaji v Piešťanoch absolvuje atraktívne konfrontácie proti rovesníkom z USA, Ruska a Švajčiarska. Reprezentačný výber povedie z pozície hlavného kouča rovnako ako v novembri Rastislav Paľov, keďže kmeňový tréner "sedemnástky" Roman Sýkora absolvuje so SR 18 turnaj v Nórsku, informoval web hockeyslovakia.sk.
Zdroj: 40993
Zdieľajte:

Pre SR 17 to bude tretia medzinárodná akcia v sezóne 2021/2022. Prvú absolvovala ešte v auguste na Turnaji piatich krajín vo Švajčiarsku, kde obsadila tretiu priečku. V novembri sa predstavila na Turnaji štyroch krajín vo francúzskom Vaujany. Pod Alpami však namiesto troch plánovaných konfrontácií odohrala iba dve, s francúzskou "osemnástkou" vyhrala 3:2, nemeckých rovesníkov rozstrieľala 8:1. Úvodný duel proti Švajčiarsku sa neuskutočnil pre technické problémy a nespôsobilosť ľadovej plochy.

Prečítajte si aj

Koval: Misteleho ťažili osobné problémy, ktoré mali vplyv na výkon

Tréner Paľov z Francúzska napriek tomu odchádzal spokojný, vyzdvihoval najmä kolektívne úsilie a tímového ducha. Rovnakými zbraňami chce uspieť aj na domácom podujatí v náročnejšej konkurencii. "USA a Rusko sú svetová špička. S Američanmi sme si zahrali na turnaji vo Švajčiarsku v lete a vysoko sme prehrali. Rusov budeme mať prvýkrát v tejto sezóne, ale vieme, že urobili dobré výsledky v nedávnych prípravných súbojoch s našou osemnástkou," uviedol tréner "sedemnástky" pre hockeyslovakia.sk. Paľov chce, aby jeho zverenci nadviazali na tímový výkon, ktorý predvádzali vo Francúzsku: "Pokiaľ nebudú držať spolu, na výsledkoch sa to odrazí. Nabádať ich budeme k tímovosti a tiež k aktívnemu prístupu. Ak čo i len jeden z nich poľaví, kvalitní súperi nás potrestajú. Dozaista nám nič nedarujú. Musíme sa zodpovedne pripraviť."

Pozrite si aj

VIDEO Neuveriteľný gól padol v Buffale: Aréna stíchla, autor lakrosovej nahrávky ostal v šoku

Pri tvorbe nominácie vychádzal trénerský štáb SR 17 – pozostávajúci okrem Paľova aj z asistentov Marcela Šimurdu a Michala Blanára – z novembrovej akcie vo Francúzsku. "Máme päť kvalitných pätiek, no na turnaj môžeme vziať iba štyri. Pri zostavovaní menoslovu sme vychádzali z kostry kádra, ktorá sa predstavila v novembri vo Francúzsku. V tíme na decembrovú akciu máme 12 hráčov z tohto kempu. Káder sme doplnili o chlapcov z projektu osemnástky, keďže tí mohli vzhľadom na lockdown zostať v tréningovom i zápasovom procese. Som rád, že ich môžeme využiť. Prvýkrát sa v sedemnástke predstavia aj dvaja hráči zo šestnástky, a to obranca Kupec a útočník Pobežal," informoval Paľov.

Pozrite si aj

VIDEO Hlavný arbiter na Slovane zdemoloval domáceho útočníka

Celé podujatie sa uskutoční v uzavretej "bubline". Všetky štyri tímy pred vstupom do nej absolvujú testovanie na koronavírus metódou PCR, v prípade negatívnych výsledkov sa budú môcť zapojiť do tréningového procesu. Turnaj odštartuje vo štvrtok 16. decembra a potrvá do soboty.

Prečítajte si aj

V Banskej Bystrici padla ďalšia hlava, Droppa potrebuje väčší výber hráčov

Nominácia SR 17 na Turnaj štyroch krajín v Piešťanoch /zdroj: SZĽH/:

Hráči: Ondrej Valko, Martin Sluka (obaja Barani - HŠMH Banská Bystrica), Damian Slávik (HC Slovan Bratislava), Tomáš Královič, Roman Kukumberg (obaja HC Slovan Bratislava - mládež), Leo Eperješi (HC Košice), Viliam Kurila (HK Mládež Michalovce), Ondrej Molnár (HK Nitra), František Ridzoň (HK Nitra/HK Levice), Juraj Pekarčík (MMHK Nitra), Tomáš Pobežal, Samuel Urban (obaja MŠK Púchov), Jakub Chromiak, Samuel Kupec (obaja HK Dukla Trenčín), Milan Tadeáš Jobek (HK Trnava), Samuel Barcík (HKM Zvolen), Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec, ČR), Tomáš Pilát (Berani Zlín, ČR), Samuel Sisik (SaiPa/Ketterä, Fín.), Alex Čajkovič, Daniel Alexander Jenčko (obaja Malmö Redhawks, Švéd.), Peter Cisár (Shattuck St. Mary´s, USA)

Prečítajte si aj

Extraligový Trenčín vymenoval nového hlavného trénera

Realizačný tím:

manažér - Lukáš Pék, tréner - Rastislav Paľov, asistenti trénera - Marcel Šimurda, Michal Blanár, tréner brankárov - Jozef Urdák, kondičný tréner - Michal Vysoký, lekár - Radoslav Hrehra, masér - Michal Hrtús

Náhradníci: Marek Jedliček (Barani - HŠMH Banská Bystrica), František Dej (HC Slovan Bratislava-mládež), Sebastián Žurek (iClinic Bratislava Capitals), Adam Beluško (HC Košice), Kamil Rohaľ (HK Mládež Michalovce), Adam Kutnár (MMHK Nitra/HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Jakub Irsák (MMHK Nitra/HC Topoľčany), Michal Bulík, Maxim Sakmár (MMHK Skalica), Richard Ďurina, Oliver Jurčo, Andrej Párička, Ľuboš Stahoň (všetci HK Dukla Trenčín), Tomáš Belic (HK Dukla Trenčín/HK´95 Považská Bystrica), Adam Barcík, Jakub Obžera (obaja HKM Zvolen), Stanislav Gron (BK Mladá Boleslav/ČR), Timotej Varga (Nacka HK/Švéd.)

Prečítajte si aj

VIDEO Spokojný Mosnár, otvorený Ernest Bokroš

Program Turnaja štyroch krajín hráčov do 17 rokov v Piešťanoch:

Štvrtok 16. decembra

13.30 Švajčiarsko – Rusko
17.00 SLOVENSKO – USA

Piatok 17. decembra

13.30 Rusko – Švajčiarsko
17.00 SLOVENSKO – Rusko

Sobota 18. decembra

11.30 Rusko – USA
15.00 SLOVENSKO – Švajčiarsko

Prečítajte si aj

NHL: VIDEO Ružička si otvoril strelecký účet, Calgary hetrikom porazil Čech Hertl
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články