Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ikona a vodca Anaheimu si predĺži pobyt v Kalifornii o jeden rok, Hamilton do New Jersey na sedem rokov

NEW YORK - Skúsený kanadský hokejista Ryan Getzlaf bude v kariére NHL pokračovať v Anaheime Ducks. Dlhoročný kapitán tímu podpísal s "káčermi" novú ročnú zmluvu, finančné podrobnosti klub nezverejnil.
Zdroj: 33897
Zdieľajte:

Tridsaťšesťročný Getzlaf odohral všetkých 16 sezón v NHL v Anaheime a je ikonou kalifornského klubu. V minulej sezóne nazbieral 17 bodov (5+12) v 48 zápasoch. "Je skvelé, že v tomto bode mojej kariéry je ešte o moje služby záujem. Znamená to, že ešte niekto verí v moje schopnosti a že mám ešte čo ponúknuť. Som rád, že zostávam v tíme Ducks," povedal Getzlaf pre nhl.com.

Prečítajte si aj

Vo Vancouveri vládne nadšenie zo zisku Jaroslava Haláka

"Káčeri" draftovali tvorivého centra v roku 2003 v prvom kole z 19. miesta. Od októbra 2010 je kapitán tímu. Getzlaf je líder Anaheimu v počte zápasov (1101) a asistencií (703), v počte kanadských bodov (982) mu patrí druhé miesto a spomedzi kanonierov je v historickom poradí klubu na štvrtej priečke (279). V roku 2007 vyhral s Ducks Stanleyho pohár, trikrát si zahral v exhibičnom Zápase hviezd.

Prečítajte si aj

Brankár Jaroslav Halák sa sťahuje do nového pôsobiska

Kanadský hokejista Dougie Hamilton opúšťa Carolinu Hurricanes a ako neobmedzený voľný hráč podpísal lukratívnu sedemročnú zmluvu v celkovej hodnote 63 miliónov dolárov s klubom NHL New Jersey Devils. Produktívny obranca si ročne zarobí 9 miliónov USD.

Prečítajte si aj

Najlepší strelec Tampy Bay podpísal luxusnú zmluvu s platnosťou do roku 2030

Dvadsaťosemročný Hamilton nazbieral v minulej sezóne 42 bodov v 55 zápasoch základnej časti, keď strelil 10 gólov a pridal 32 asistencií. V play off si pripísal päť bodov (2+3) v 11 vystúpeniach. "Máme obrovskú radosť, že môžeme v organizácii New Jersey Devils privítať Dougieho a jeho rodinu. Ako hráč a tiež osobnosť dlhodobo dokazuje, že patrí k lídrom a bude pre nás veľkou posilou," povedal podľa nhl.com generálny manažér "diablov" Tom Fitzgerald.

Hamiltona do NHL draftoval Boston Bruins v roku 2011 z 9. miesta. V 607 zápasoch základnej časti v dresoch Bruins, Calgary Flames a Hurricanes si pripísal 341 bodov (106+235). V 54 zápasoch play off mu na konto pribudlo 25 bodov. Od sezóny 2015/2016 strelil 84 gólov, viac dal spomedzi obrancov za toto obdobie v NHL len Brent Burns zo San Jose Sharks (103).

Prečítajte si aj

Seattle ulovil jedného z kandidátov na Vezinovu trofej, českého brankára prepustil

Devils sa posilnili aj na brankárskom poste, keď podpísali dvojročnú zmluvu na 8,25 milióna s Jonathanom Bernierom. Čoskoro 33-ročný brankár bol neobmedzený voľný hráč, v minulej sezóne pôsobil v Detroite. Red Wings ho pred pár dňami vymenili do Caroliny za ďalšieho brankára Alexa Nedeljkovica, ale Bernier sa na kontrakte s Hurricanes nedohodol. Z New Jersey odchádza obranca Will Butcher, klub ho spoločne s piatym výberom v drafte 2022 vymenil za budúce vyrovnanie do Buffala Sabres.

Prečítajte si aj

Prešov predstavil ďalších dvoch hráčov, jeden už za východniarov hral
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články