Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Brankár Jaroslav Halák sa sťahuje do nového pôsobiska

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák bude v kariére pokračovať vo Vancouveri. Ako neobmedzený voľný hráč podpísal s Canucks ročný kontrakt na 1,5 milióna dolárov, ďalších 1,5 milióna môže podľa TSN zarobiť na výkonnostných bonusoch. V kanadskom klube NHL nahradí Bradena Holtbyho, ktorého Canucks vykúpili zo zmluvy, v tandeme doplní Thatchera Demka.
Zdroj: 36295
Zdieľajte:

Canucks zatiaľ kontrakt oficiálne nepotvrdili, no TSN už informovali o jeho štruktúre. Halák by mal získať 750.000 dolárov vo forme platu a ďalších 750.000 dolárov vo forme podpisového bonusu. Ďalší výkonnostný bonus 1,25 mil. dolárov môže získať, ak odchytá v nasledujúcej sezóne aspoň 10 zápasov. Ďalších 250.000 dolárov si pripíše na účet, ak bude mať úspešnosť zásahov minimálne 90,5 percenta.

Prečítajte si aj

Prešovčanov posilnil bývalý útočník viacerých extraligových mužstiev

Tridsaťšesťročný Halák odchytal uplynulé tri sezóny v Bostone, kde väčšinu času kryl chrbát Fínovi Tuukkovi Raskovi. V závere uplynulej sezóny sa však u Bruins herne chytil nováčik Jeremy Swayman a vytlačil Slováka z postu brankárskej dvojky "medveďov". V minulom ročníku odchytal za Boston 19 stretnutí, pričom mal priemer 2,53 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 90,5 percenta. Po konci sezóny mu vypršala ročná zmluva na 2,25 mil. dolárov.

Prečítajte si aj

Chicago získalo spoluhráča Erika Černáka výmenou za neaktívneho veterána

Halák odchytal v NHL celkovo 539 zápasov. Prpofiligovú kariéru odštartoval v Montreale Canadiens, pokračoval v St. Louis Blues, Washingtone Capitals, New Yorku Islanders, a naposledy v Bostone. Dvakrát získal William M. Jennings Trophy pre brankára chytajúceho v tíme s najnižším počtom inkasovaných gólov.

Prečítajte si aj

Halák v hľadáčiku prvého záujemcu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články