Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2021: Švajčiarsko deklasovalo Slovensko, dvaja hráči skončili predčasne

RIGA - Slovenskí hokejisti utrpeli na MS v Rige prvú prehru v A-skupine. Vo štvrtkovom zápase proti Švajčiarsku podľahli súperovi hladko 1:8, pričom až päťkrát inkasovali v oslabení. Slováci klesli v tabuľke o skóre na tretie miesto s 9 bodmi, druhí Helevéti majú rovnaký počet bodov. O trimf Švajčiarov sa najvýraznejšie pričinili dvojgóloví Gregory Hofmann a Romain Loeffel. Piaty zápas na šampionáte odohrajú Slováci v sobotu o 19.15 SELČ proti Dánsku, Švajčiari sa v rovnaký deň o 15.15 predstavia proti Rusku.
Zdroj: 39601
Zdieľajte:

A-skupina:

Švajčiarsko - Slovensko 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)

Góly: 10. Diaz (Hofmann, Andrighetto), 21. Andrighetto (Diaz, Hofmann), 26. Loeffel (Scherwey, Bertschy), 37. Hofmann (Corvi, Loeffel), 41. Meier (Alatalo, Kurashev), 45. Kurashev (Untersander, Ambühl), 53. Hofmann (Ambühl, Andrighetto), 55. Loeffel (Moser, Bertschy) - 46. Krištof (Cehlárik). Rozhodovali: Gouin (Kan.), Fraňo (ČR) - Constantineau (Fr.), Oliver (USA), vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Pospíšil 5+DKZ za napadnutie a Rosandič (obaja SR) 5+DKZ za pichnutie, presilovky: 5:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Prečítajte si aj

Slovan mení ľadovú plochu na fínsky rozmer: Reakcia na káder a herný štýl Bratislavčanov

Švajčiarsko: Berra – Diaz, Geisser, Untersander, Moser, Loeffel, Siegenthaler, Alatalo – Hofmann, Simion, Corvi – Ambühl, Hischier, Kurashev – Meier, Vermin, Andrighetto – Scherwey, Herzog, Bertschy – Mottet

Prečítajte si aj

Štáb RTVS cestuje v piatok do Rigy: Definitívne o tom rozhodol gól Gernáta na 2:1 proti Rusku

Slovensko: Hudáček - Gernát, Rosandič, Nemec, Ďaloga, Jánošík, Kňažko, Gachulinec, Ivan - Lantoši, Hrivík, Cehlárik - Pospíšil, Krištof, Holešinský - Studenič, Roman, Kelemen - Liška, Sukeľ, Skalický

Prečítajte si aj

Dundee Stars sa dohodol na zmluve so staronovým obrancom zo Spišskej Novej Vsi

Oba tímy sa od úvodu pozorne strážili, prvý zákrok si pripísal Berra až po troch minútach. Musel však vyriešiť sľubnú šancu Gernáta, slovenský obranca sa dostal do zakončenia po prihrávke Hrivíka. V 7. minúte fauloval Pospíšil v útočnom pásme Ambühla a inkasoval trest do konca zápasu. V oslabení najskôr Liška šikovne zobral puk Berrovi, ale Sukeľ ho nedokázal dostať do bránky. Potom sa Švajčiari usadili v pásme a po strele Diaza, ktorú ešte nešťastne tečoval Studenič, viedli 1:0. Hra sa potom prelievala zo strany na stranu, oba tímy výborne korčuľovali, vyrovnať sa Slovákom nepodarilo ani po dvoch strelách Gernáta.

Prečítajte si aj

Zomrel bývalý športový komentátor RTVS. Mal 48 rokov

Švajčiarski hokejisti hrali na začiatku druhej tretiny presilovku, po ktorej išli do dvojgólového vedenia. Andrighetto využil Hudáčkov zakrytý výhľad presnou strelou. Slováci potom mali šancu, ale Hrivík po strele švihom iba opečiatkoval ľavú žŕdku. Vzäpätí už viedli Helvéti o tri góly, z pravého kruhu mieril presne Loeffel. Ramsayho zverenci potom mali k dispozícii prvú presilovku v zápase, ale nedokázali ju využiť. Naopak, tesne po jej skončení sa na Hudáčka rútil Untersander, ale zakončil len do žŕdky. To už boli Švajčiari čoraz viac nebezpečnejší, v 37. strelil ich štvrtý gól Hofmann.

Prečítajte si aj

Bude ZOH 2022 v Pekingu nabitá hviezdami?

V úvode tretej tretiny sa zopakoval scenár z úvodu druhej. Švajčiari hrali presilovku a Meier v nej zaznamenal tretí gól. Onedlho to mohlo byť už 6:0, ale Hudáček výborne zasiahol po blafáku Vermina. Na druhej strane trafil Lantoši spojnicu a o pár sekúnd neskôr prekonal Hudáčka Kurashev. Hladkú prehru Slovenska potom zmiernil Krištof, keď zužitkoval prihrávku Cehlárika, ale po ďalších využitých presilovkách si Helvéti pripísali zaslúžený triumf.

Tabuľka A-skupiny
1. Rusko 4 3 0 0 1 15:7 9
2. Švajčiarsko 4 3 0 0 1 14:10 9
3. SLOVENSKO 4 3 0 0 1 11:12 9
4. Dánsko 4 1 1 0 2 7:9 5

5. Bielorusko 4 1 0 1 2 8:12 4
6. V. Británia 4 1 0 1 2 8:15 4
7. Švédsko 3 1 0 0 2 10:5 3
8. Česko 3 0 1 0 2 8:11 2

Hokejisti USA zdolali vo štvrtkovom súboji MS v Rige domácich Lotyšov 4:2 a poskočili v tabuľke B-skupiny z piateho na priebežné druhé miesto. O svojom triumfe rozhodli v druhej tretine, ktorú vyhrali 2:0. Trevor Moore a veterán Brian Boyle sa na víťazstve podieľali zhodne gólom a asistenciou.

Pozrite si aj

VIDEO Michalík: Ak bude snaha vyniesť čo i len euro, okamžite zasiahnem, klub musí byť ako firma

Domáci boli zámorskému tímu vyrovnaným súperom len v úvodnej tretine, zapísali si prvú prehru v riadnom hracom čase a klesli z druhej na štvrtú priečku. Američania po dni voľna odohrajú ďalší zápas v sobotu, keď znovu o 15.15 SELČ nastúpia proti Nórom. Lotyši sa stretnú so severanmi už v piatok o 19.15.

Prečítajte si aj

Humenné po troch sezónach povedie nový tréner

B-skupina:

USA - Lotyšsko 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)

Góly: 2. Tennyson (Moore, Garland), 15. Boyle (Labanc, Abdelkader), 32. Moore (Garland, Robertson), 34. Beniers (Chmelevski, Boyle) - 5. Indrašis (Darzinš), 17. Krastenbergs (Batna, Freibergs). Rozhodovali: Heikkinen, Vikman – Nikulainen, Sormunen (všetci Fín.), vylúčení: 5:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Prečítajte si aj

Chára: Koniec, alebo príde 24. ročník? Nemôžem sa rozhodnúť sám, uviedol

USA: Petersen - Roy, Wolanin, Tennyson, Jones, Mackey, Wideman, Hellickson - Chmelevski, Rooney, Robinson - Beniers, Drury, Donato - Garland, Moore, Robertson - Labanc, Blackwell, Abdelkader - Boyle

Lotyšsko: Kivlenieks - Rubins, Balinskis, Cibulskis, Sotnieks, Freibergs, Kulda, Jaks - Darzinš, Abols, Keninš - Rob. Bukarts, Džerzinš, Rih. Bukarts - Indrašis, Daugavinš, Karsums - Batna, Dzierkals, Marenis - Krastenbergs

Prečítajte si aj

Nemecko doplní zvučná posila z NHL, hviezdny útočník nepricestuje

Od úvodu sa hral v Aréne Riga svižný hokej. Američanom vyšiel vstup do zápasu lepšie, už v 66. sekunde napriahol od modrej obranca Tennyson a jeho strela po ľade prešla cez klbko hráčov popod betón Kivlenieksa - 1:0. Hráči USA sa však následne dopustili dvoch vylúčení za sebou, Lotyši v dvojnásobnej presilovke dusili súpera, až sa ujala v poradí štvrtá strela Indrašisa. V rovnovážnom stave bola hra otvorená a vyrovnaná, oba tímy sa dostali do niekoľkých kontier. Zámorský tím sa opätovne dostal do vedenia zásluhou tečovanej strely veterána Boylea, domáci dokázali rýchlo odpovedať vďaka Krastenbergsovi, ktorý dokončil akciu Batnu - 2:2. V druhej tretine Američania zapli na vyššie obrátky, začali súpera napádať pri rozohrávke a dokázali si vytvoriť chvíľami drvivý tlak. Na Kivlenieksa pálili zo všetkých strán, navyše sa vedeli presadiť aj individuálne. V 32. min dostal USA tretíkrát do vedenia nepokrytý Moore po prihrávke Garlanda a o dve minúty neskôr zaujal nečakaným manévrom spoza bránky Beniers - 4:2. Lotyši už neboli schopní odolávať rozbehnutému súperovi, ktorý mal aj v treťom dejstve herne navrch. Šancu na definitívne spečatenie výhry nevyužil Robertson. Domáci v samom závere skúsili ešte niečo urobiť s výsledkom, dobrú možnosť mal Darzinš, no skóre sa už nezmenilo ani po power play Lotyšov.

Prečítajte si aj

Martin sa rozlúčil s 15 hokejistami, dvaja ukončili kariéru a zatiaľ prišli dve posily

Tabuľka B-skupiny:
1. Nemecko 4 3 0 0 1 19:9 9
2. USA 3 2 0 0 1 13:5 9
3. Fínsko 3 2 0 1 0 8:5 7
4. Lotyšsko 4 2 0 1 1 9:7 7

5. Kazachstan 4 1 2 0 1 8:8 7
6. Nórsko 4 1 0 0 3 9:15 3
7. Kanada 4 1 0 0 3 6:12 3
8. Taliansko 3 0 0 0 3 5:16 0

Prečítajte si aj

Vošvrda posilnil Liptovský Mikuláš, do klubu mieria ďalšie tri zaujímavé mená
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články