Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Boston triumfoval s Raskom v bránke, Chára získal plusový bod, Vegas nastúpilo bez trénerov

NEW YORK - Hokejisti Washingtonu Capitals v zostave zo Zdenom Chárom a Richardom Pánikom vyhrali v zámorskej NHL nad New Yorkom Islanders 3:2. O ich triumfe rozhodol necelých 27 sekúnd pred koncom Justin Schultz. Domáci bodovali v siedmom stretnutí za sebou a sú na čele Východnej divízie.
Zdroj: 38507
Zdieľajte:

Chára strávil na ľade 20:38 min, mal tri strely na bránku a jeden plusový bod. Pánik odohral viac ako 14 minút s dvoma strelami a dvoma "hitmi". Schultz presným zásahom v závere odvrátil piate predĺženie v dueloch Washingtonu za sebou. Domácim pomohol k výhre český brankár Vítek Vaněček 32 zákrokmi. Washington odohral tretí duel bez kvarteta ruských hráčov, absentujúcich pre covid protokol a navyše prišiel o zranených Nicklasa Bäckströma a Larsa Ellera.

Prečítajte si aj

René Fasel: MS 2021 budú len v jednej krajine, rozhodneme o tom 1. februára

Dallas uspel aj v treťom zápase v novej sezóne, nad Detroitom vyhral 2:1 po predĺžení. Víťazný gól si pripísal Jason Dickinson, slovenský obranca domácich Andrej Sekera mal minutáž 17:15 bez bodového zápisu. Boston si poradil s Pittsburghom 3:2 po predĺžení, keď 11 sekúnd pred koncom nadstavenia rozhodol Craig Smith. V bránke Bruins dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Tuuka Rask, domáci vyhrali tretíkrát za sebou.

Prečítajte si aj

Majster pokračuje vo víťaznom ťažení, body nepustil ani poslednému Liptovskému Mikulášu

Švéd Patric Hörnqvist vyrovnal tri sekundy pred koncom tretej tretiny a v nájazdoch potom rozhodol o triumfe Floridy nad domácim Columbusom 4:3. "Panteri" tak prvýkrát v histórii vyhrali úvodné tri zápasy v sezóne. Druhé čisté konto v sezóne zaznamenal brankár Anaheimu John Gibson a 31 zákrokmi priviedol svoj tím k víťazstvu na ľade Arizony 1:0. Winnipeg si doma poradil s Edmontonom 6:4, keď si Andrew Copp pripísal dva góly a dve asistencie, Nikolaj Ehlers pridal gól a tri asistencie.

Prečítajte si aj

V Prešove budú montovať nové sedačky: Kapacita sa výrazne zníži

Siedmy kariérny hetrik Maxa Paciorettyho nestačil Vegasu na výhru, Golden Knights podľahli St. Louis 4:5 po nájazdoch. Domácim chýbal pre covid protokol celý trénerský štáb a tak sa na striedačku v úlohe hlavného kouča musel postaviť generálny manažér Kelly McCrimmon, asistovali mu tréneri z farmy v AHL. Zápas Carolina - Tampa Bay odložilo vedenie profiligy v súvislosti s opatreniami proti šireniu koronavírusu pre výskyt pozitívnych prípadov v domácom tíme.

Prečítajte si aj

Do Jihlavy sa vrátil bývalý obranca slovenskej ligy, ktorý jej pomohol postúpiť do Extraligy

Boston - Pittsburgh 3:2pp

Buffalo - NY Rangers 3:2

Columbus - Florida 3:4sn

New Jersey - Philadelphia 3:5

Washington - NY Islanders 3:2

Minnesota - Los Angeles 1:2

Nashville - Chicago 3:2pp

Winnipeg - Edmonton 6:4

Dallas - Detroit 2:1pp

Arizona - Anaheim 0:1

Calgary - Toronto 3:4

Colorado - San Jose 7:3

Vegas - St. Louis 4:5sn

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články