Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokroš je najúspešnejší tréner na Slovensku, hovorí Ľupták. V Detve ostáva niekoľko hráčov, cieľom play-off

DETVA - Majiteľ HC 07 WPC Koliba Detva poskytol rozhovor pre hokejovysvet.sk. Hovoril o novom trénerovi, skladbe kádru na novú sezónu a aj o hráčoch, s ktorými klub spod Poľany počíta.
Zdroj: 31182
Zdieľajte:

Dlhoročný kouč národného tímu do 20 rokov a naposledy tréner Martina, Ernest Bokroš, prichádza na stredné Slovensko: "Myslím si, že pán Bokroš je najúspešnejší tréner na Slovensku. Chceli sme zmenu, preto sme ho angažovali. Touto cestou by som sa chcel poďakovať aj trénerovi Turekovi za dobre odvedenú prácu. Musel pracovať s kádrom, aký mal, ale potrebovali sme zmenu. Máme iné očakávania a chceme niečo nové," hovorí prvý muž detvianskeho klubu pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

V lete sa titul nevyhráva, hovorí Kubka. Z dvoch ponúk si vybral Zvolen

Bokroš už skôr hovoril o vyšších cieľoch klubu: "Ciele si určujeme každý rok. Tým prvým a najhlavnejším bude dostať sa do play-off," ozrejmuje Ľupták.

Priblížil aj predstavu hráčskeho kádra: "Ostane veľa hráčov z minulej sezóny, ale chceme aj nové mená. Budeme pokračovať v práci s mladíkmi. Berieme si príklad podľa vzoru SZĽH. Verím, že to ale nebude tak ako napríklad pri Golianovi, že v juniorskom veku odohrá hráč niekoľkonásobne viac zápasov a nakoniec je to na škodu, pretože sa nedostane na MSJ," doplnil.

Róbert Ľupták počíta s niekoľkými oporami z predošlého ročníka: "Zmluvy majú Ján Sýkora, Ladislav Ščurko, Tomáš Klíma, Daniel Gachulinec, Peter Valent či Rastislav Gašpar," vymenoval niekoľko mien: "Títo hráči ostávajú. Komunikujeme aj s ďalšími. Mnohí chcú prísť kvôli trénerovi Bokrošovi, idú za ním, pretože vedia, že to je to kvalitný kouč a chcú pracovať," prezrádza Ľupták.

Detva bude podľa všetkého loviť v nižšej súťaži: "Tréner Bokroš má niekoľko vytipovaných hokejistov z SHL. Určite im treba dať šancu, pretože môžu prekvapiť a vyskočiť. Ja osobne som tiež pôsobil v 1. lige a viem, že je tam veľa hráčov, ktorí majú na to, aby hrali v Tipsport lige," uvedomuje si.

Prečítajte si aj

Southorn chce s Michalovcami vyhrať titul, presvedčili ho aj spoluhráči z Bystrice

"Napríklad si zoberme Petra Šišovského. Ten hral za Prešov, potom pôsobil vo Zvolene a k nám prišiel z Topoľčian. Teraz hrá za Vítkovice v Extralige," podotkol Ľupták.

V Detve počítajú s tým, že sezóna 2020/21 v Tipsport lige sa začne 3. októbra. Prvý zraz budú mať zverenci trénera Bokroša 3. augusta, o tri dni neskôr má mužstvo vykorčuľovať na ľad.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články