Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Southorn chce s Michalovcami vyhrať titul, presvedčili ho aj spoluhráči z Bystrice

MICHALOVCE - Kanadský obranca Jordon Southorn si Slovensko obľúbil, ostáva v ňom aj na ďalšiu sezónu. Najproduktívnejší obranca Tipsport ligy sa presunul do HK Dukla Ingema Michalovce, kde má najvyššie ciele. Je si vedomý, že klub má šancu získať titul. Ten chce vyhrať k tomu, ktorý už vyhral s Banskou Bystricou. 30-ročný Kanaďan viac povedal v rozhovore pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 32937
Zdieľajte:

Prečo si sa rozhodol podpísať zmluvu s Michalovcami?

"Cítil som, že sa tam budem cítim komfortne a taktiež je to klub, ktorý môže bojovať o titul. Hovoril som tiež s niekoľkými hráčmi a spoločne sme sa rozhodli, že toto bude ideálne miesto pre naše pokračovanie v kariére."

Mal si aj iné ponuky?

"Mal som niekoľko ponúk a cítil som záujem z viacerých strán, ale všetko chcelo čas alebo sa to prerušilo kvôli koronavírusu. Michalovce však ukázali veľký záujem po celý čas, čiže bolo pre mňa jednoduché podpísať kontrakt s nimi."

Prečítajte si aj

O trénerovi chceme mať jasno do konca týždňa, hovorí Valášek. Nové Zámky chcú ešte troch skúsených hráčov

Bude cieľom Michaloviec vyhrať titul?

"Na sto percent. Ak sa pozriete na hráčov, ktorí podpísali zmluvu počas tohto obdobia, tak je vidieť, že budeme veľmi silní. Hovoril som aj s ďalšími hráčmi v tíme. Všetci veria, že titul vyhrať naozaj môžeme."

V novom tíme bude aj niekoľko tvojich spoluhráčov z minulosti. Výhoda?

"Áno, aj to zavážilo pri mojom rozhodovaní. Hovoril som s Vladom Mihalikom a Marekom Bartánusom, keď podpísali zmluvy. Michalovce kontaktovali mňa a následne som hovoril aj s Hickmottom či Šoltéstom. Celé to pre mňa bolo razom jednoduché."

Ako špeciálne bude pre teba hrať proti Banskej Bystrici?

"Bude to zábava. Stále mám rád všetkých fanúšikov Bystrice. Viem, že milujú hokej, sú vášniví a zanietení pre tím. Hrať proti bývalému klubu je ale pre mňa zábava a zábavný zápas je najlepší zápas."

Ako hodnotíš svoje pôsobenie v Banskej Bystrici?

"Bude mi chýbať, to je jasné. Prežil som tam skvelý čas. Kovalovci sa o všetko skvele starajú. Dali dohromady mužstvo, ktoré vyhralo titul. Z pohľadu hráča je to najviac, čo môžete chcieť. Znova poviem, že klub má fantastických fanúšikov. V každom zápase boli hluční. Miloval som hrať pred nimi."

Najlepší moment z Banskej Bystrice?

"Víťazstvo titulu na domácom ľade. Bolo to neskutočné. V hokejovom živote je náročné vyhrať akúkoľvek ligu, takže tento úspech si budem nesmierne vážiť."

Kedy plánuješ prísť na Slovensko?

"Verím, že niekedy počas augusta, ale zároveň nevieme, aká bude situácia ohľadom cestovanie vzhľadom na koronavírus."

Čo si robil počas karantény?

"Snažil som sa ostať čo najviac zaneprázdnený, robil som všetko možné. Teraz sa v Kanade otvorili nákupné centrá a hokejové arény, čo je skvelé. Stretnem sa s kamarátmi a strávim čas aj s rodinou. Som nadšený, že taktiež môžem znova hrať hokej."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články