Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V lete sa titul nevyhráva, hovorí Kubka. Z dvoch ponúk si vybral Zvolen

ZVOLEN - Skúsený 31-ročný obranca Branislav Kubka podpísal ročný kontrakt s HKM Zvolen, ktorý bude mať v sezóne 2020/21 najvyššie ambície. Rodák z Detvy a držiteľ troch titulov s HC ´05 Banská Bystrica sa pod Pustý hrad vracia po dvanástich rokoch, kedy hrával za juniorku. V minulej sezóne obliekal dresy Karlových Varov a Nitry.
Zdroj: 32977
Zdieľajte:

Ako vznikla dohoda so Zvolenom?

"Keďže veľa tímov nevyvíjalo aktivitu, nakoľko teraz ešte nikto nevie presne povedať, čo sa bude diať v ďalších mesiacoch, tak som využil ponuku od Zvolena, ktorý sa mi ozval. Hneď som nad tým začal uvažovať, aj keď, teraz môžem priznať, že jednania prebehli aj s Michalovcami. S rodinou sme sa rozhodli, že pôjdem do Zvolena, keďže to mám bližšie domov. Som rád, že som sa dohodol so Zvolenom."

Prečo práve Zvolen?

"Určite zavážilo, že klub má najvyššie ambície a chce hrať o popredné priečky. Dúfam, že to tak naozaj aj bude a že sa poskladá veľmi dobrý tím. Dúfam, že budeme mať dobrú partiu, aká bola kedysi základ úspechu v Banskej Bystrici."

Prečítajte si aj

Vo Zvolene mám nedokončený biznis, hovorí Betker. V novej sezóne chce vyhrať titul

Niektorých chalanov v kabíne určite poznáš, je tak?

"S Radom Pulišom som hrával v mládežníckych kategóriách, takisto sa poznáme aj s Petrom Zuzinom alebo Petrom Hraškom. S týmito chalanmi sa poznáme už roky. Nebudem teda v úplne neznámom prostredí, aj keď tam bude niekoľko nových chlapcov."

Aké bude pre teba pohronské derby z druhej strany?

"Napadlo mi, že budem na druhej strane (úsmev). Určite to budú kvalitné zápasy, do Banskej Bystrice sa teším. Fanúšikovia sú tam úžasní. Aj keď som tam hral za Nitru, tak to bolo na konci veľmi dojímavé."

Rozprával si sa s trénerom Oremusom?

"Krátky telefonát už prebehol. Určite sa ale ešte budeme rozprávať. Osobne som ho ešte nezažil. Počul som však na neho veľa dobrého."

Máš do novej sezóny osobné ciele?

"Chcem, aby bolo na mňa spoľahnutie a aby som tímu pomohol k úspechu. To je taká moja ambícia. Vyhlásenia o titule nemám rád, v lete sa titul nevyhráva. Môže nás k nemu doviesť len tvrdá práce. Verím, že liga sa začne a play-off sa v budúcej sezóne uskutoční."

Po minulej sezóne vo Varoch a Nitre by si sa chcel usadiť na celý rok na jednom mieste?

"Karlovy Vary boli špecifické, urobil som maximum, čo som mohol. Niektoré veci hráč neovplyvní, ale to je už minulosť. Som rád, že som bol v českej Extralige, je to kvalitná súťaž. Naša liga však má tiež svoju kvalitu a som rád, že môžem byť v tíme, ktorý má ambície byť v popredí tabuľky. Na iné ani nemyslíme."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články