Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Podkonický: Mali sme nevyvážený tím a veľa ľuďom nevoňali požiadavky Nachbaura

ZVOLEN - Tréner HKM Zvolen Andrej Podkonický zhodnotil predčasne uzavretú sezónu 2019/20.
Zdroj: 33784
Zdieľajte:

Zvolen už minulý rok avizoval zisk majstrovského titulu. Bryndziarom sa nepodarilo ustáť semifinálovú bitku s Nitrou a ostal pred bránami finále. Vlani v lete opäť pomýšľali pod Pustým hradom zaútočiť na trofej. Snažili sa tomu prispôsobiť káder, ktorý však nebol taký, aký by mal byť.

Prečítajte si aj

Zostava SR na neuskutočnených MS 2020 vo Švajčiarsku

"Avšak musím povedať aj to, že som vedel už predtým ako prišiel Don, že tento tím nie je vyvážený a nie je dostatočne silný na play off. Základná časť je totiž niečo úplne iné ako vyraďovacia. Nemali sme silové typy hráčov, ako mala napríklad Banská Bystrica. V našich troch útokoch boli ofenzívni hráči, ale mali sme troch vzrastovo menších centrov – Špirko, Trotter a Marco Halama. Na play off potrebujete aj hráčov, ktorí sú silní v súbojoch, preto prišiel Andrej Šťastný. A mal prísť aj Langkow," sumarizoval počas dialógu pre myzvolen.sk Andrej Podkonický. Dnes je už známe, že najproduktívnejším hráčom najvyššej súťaže bol Kanaďan Brock Trotter. Hoci oplýval zberom bodov, šéf zvolenskej striedačky videl na ňom niekoľko negatív.

Prečítajte si aj

IIHF prišlo s prekvapujúcou myšlienkou ohľadom MS 2020, ktorú ešte nevie zaručiť

"Medzi hráčmi, ktorých výmenu som požadoval bol napríklad aj produktívny Brock Trotter. Bol ofenzívny, ale mal veľké problémy v bránení a nebol tímový hráč. Zaujímali ho len body a nie úspech tímu," odkryl pomerne veľké prekvapenie. Zvolenčania v priebehu tohto ročníka viackrát spadli do hernej aj výsledkovej krízy. Tá prvá vyvrcholila angažovaním skúseného zámorského trénera Dona Nachbaura. Bývalý asistent trénera Los Angeles Kings, ktorý bol rovnocenným partnerom Podkonického, vydržal na strednom Slovensku do začiatku marca.

Prečítajte si aj

Slovensko nasleduje Česko: Televízie odvysielajú archívne hokeje

"Dona si pamätám ešte keď som hral v juniorke. Trénoval jedno družstvo, ktoré proti nám hrávalo. Nachbaur trénoval dva roky v NHL a asi 32 rokov v juniorských súťažiach, a je to veľmi skúsený kouč. Myslím, že som sa od neho veľa naučil, ale nielen ja, ale aj Michal Kobezda a aj Jaro Török. Don chcel od každého stopercentný prístup a chcel, aby sa každý chcel zlepšovať, nielen od hráčov, ale od všetkých, ktorí boli v tíme. A to veľa ľuďom nevoňalo," dodal pre myzvolen.sk Andrej Podkonický, ktorý bol v roku 2013 majstrom Slovenska so Zvolenom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: myzvolen.sk

Diskusia

Podobné články