Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

IIHF prišlo s prekvapujúcou myšlienkou ohľadom MS 2020, ktorú ešte nevie zaručiť

ZÜRICH - V sobotu 21. marca padlo konečné rozhodnutie, že sa májové MS vo Švajčiarsku neuskutočnia. Príčina je známa - nebezpečný koronavírus.
Zdroj: 32399
Zdieľajte:

Je jasné, že neuskutočnenie najväčšieho hokejového podujatia bude mať najmä finančné dopady. Budúci rok by mali MS usporiadať Lotyši s Bielorusmi a rok po nich Fíni. „V tejto chvíli nedokážeme určiť, či bude možné posunúť plánovaný šampionát vo Švajčiarsku na neskorší dátum v roku 2020, respektíve či by Lausanne a Zürich mohli usporiadať turnaj v máji 2021,“ uvádza pondelkové komuniké IIHF.

Prečítajte si aj

Slovensko nasleduje Česko: Televízie odvysielajú archívne hokeje

„Čo sa týka dejísk ďalších šampionátov, bieloruský Minsk a lotyšská Riga, ako aj fínske mestá Helsinki a Tampere už boli potvrdené. Rozhodnutie o posunutí by malo veľký dopad na ich prebiehajúce prípravy. Z tohto dôvodu budeme diskutovať o možnosť prerozdelenia na nasledujúcom kongrese IIHF,“ odpovedalo IIHF v súvislosti s budúcimi šampionátmi.

Prečítajte si aj

Ukončí úspešnú kariéru trénera, alebo sa opäť vráti na Slovensko?

Oficiálna stránka SZĽH priniesla dôležité informácie pre fanúšikov, ktorí už mali zakúpené vstupenky. Ak ste si už zakúpili niektorý z balíkov vstupeniek na májové MS 2020 a chceli by ste požiadať o vrátenie financií, budete musieť počkať na rozhodnutie kongresu IIHF, respektíve na mailovú informáciu od organizátorov podujatia. IIHF upozorňuje, že prípadné vrátenie prostriedkov za zakúpené vstupenky sa nebude týkať lístkov zakúpených inak ako prostredníctvom oficiálnych kanálov. Zároveň dodáva, že ak by MS vo Švajčiarsku odložila na iný termín v roku 2020, vopred zakúpené lístky zostávajú v platnosti a nebude možné ich vrátiť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články