Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zostava SR na neuskutočnených MS 2020 vo Švajčiarsku

ZÜRICH / LAUSANNE - V roku 2020 nespoznáme meno majstra sveta.
Zdroj: 31746
Zdieľajte:

Kedže po celom svete zúri koronavírus a "zariadil" rázny koniec športom, rozhodli sme sa trochu pohrať s prípadnou zostavou Slovenska na šampionáte vo Švajčiarsku. Tie sa mali konať v termíne od 8. - 24. mája v mestách ZÜRICH - LAUSANNE.

Prečítajte si aj

IIHF prišlo s prekvapujúcou myšlienkou ohľadom MS 2020, ktorú ešte nevie zaručiť

Slovensko:

Brankári:

Rybár - Godla (Košarišťan)

Obrancovia:

Čajkovský - Sekera

Černák - Ďaloga

Marinčin - Fehérváry

Koch - Gernát

Útočníci:

Liška - Krištof - Tatar

Krivošík - L. Hudáček - Skalický

Studenič - Hrivík - Lantoši

A. Ružička - Marcinko - K. Pospíšil (M. Sukeľ)

Zaslúžená nominácia:

Andrej Košarišťan - Dolnokubínsky rodák perfektne naskočil do dresu HC Košice a bol veľkou oporou hokejistov z metropoly východu. 26-ročný brankár v minulosti získaval reprezentačné ostrohy, no účasť na MS mu unikla. Tento rok tam už mohol figurovať.

Martin Gernát - O odchovancovi Prešova sa v nedávnych týždňoch veľa popísalo, kde sa najviac poukazovalo na jeho absenciu v reprezentačnom drese. Gernát bol jednoznačne najlepším hráčom Třinca. Tréneri mu dali šancu na domácom Kaufland Cupe v Poprade, kde sa Slovákom podarilo obhájiť prvenstvo spred roka. Určite sa s ním počítalo v ďalších zápasoch, ale vieme, akým spôsobom skončila táto sezóna.

Prečítajte si aj

Podkonický: Mali sme nevyvážený tím a veľa ľuďom nevoňali požiadavky Nachbaura

Filip Krivošík - Ďalší z radov mladíkov, ktorých chceli kompetentní vidieť v akcii. Rozhodne nesklamal. Svoje miesto si zastal. Aj on patrí do kategórie hráčov, ktorí predstavujú svetlú budúcnosť slovenského hokeja.

Pavol Skalický - Neuveriteľný progres, akým sa prezentoval v Mladej Boleslavi odchovanec Spišskej Novej Vsi. Skalický chytil skvelú formu, ktorá však nemohla byť korunovaná možno nejakým tímovým úspechom. Je typom hráča, ktorý sa vyznačuje bojovnosťou. Zaradenie k Liborovi Hudáčkovi, ktorý má za sebou životnú sezónu a možno zaručený prestup do KHL, je v poriadku. Skalický si údajne môže vyberať z nových ponúk pred budúcou sezónou. Účasť na šampionáte by určite uľahčila rozhodovanie aj záujemcom o jeho služby.

Pozrite si aj

VIDEO 10 gólov v sieti velikána bez prispenia hviezdneho Pálffyho

Marek Hrivík - Takmer čo zápas, to bod. Žilinský odchovanec bol súčasťou nováčika švédskej SHL Leksand IF. Mužstvo bolo dlhodobo na chvoste tabuľky. Hrivíka možno priradiť ku kvalitným centrom. Na ľavom krídle by mal šikovného Studeniča a na pravom rýchlonohého Lantošiho. Ideálna kombinácia na vznik silnej formácie.

Kristián Pospíšil - Mladý Zvolenčan bol prvý rok v kvalitnej európskej fínskej Liige. Jeho zamestnávateľom bol klub Lukko Rauma. Odohral 54 zápasov (15+19). Dvakrát dostal príležitosť okúsiť reprezentačný dres. Hoci nebodoval, herne zaujal. Prvé majstrovstvá sveta mohol stráviť aspoň v poslednom útoku.

Ostatných hráčov si vybrali tréneri na základe domácich MS na Slovensku, kde sa mužstvo ukázalo vo výbornom svetle, ale s nešťastným koncom, keď sa mu nepodarilo postúpiť do play-off.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články