Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 najlepších obrancov Tipsport ligy v sezóne 2019/20

BRATISLAVA - Po brankároch sme sa pozreli aj na najlepších obrancov sezóny 2019/20 v Tipsport lige. Znova platí, že sme vyberali piatich, takže z mnohých kandidátov to nebolo ľahké.
Zdroj: 34482
Zdieľajte:

Jordon Southorn (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Najproduktívnejší obranca celej súťaže. Nazbieral 51 bodov za trinásť gólov, čo je spoločne s Vandaneom najviac v lige a 38 asistencií. V počte prihrávok sa na neho dotiahol iba Corrin zo Zvolena. Len šesť bodov stratil na rekordný zápis Maioneho zo sezóny 2016/17. Southorn priemerne získal rovný bod na zápas, tréner Dan Ceman ho využíval predovšetkým v presilovkách.

Prečítajte si aj

Ideálna zostava legionárov v Tipsport lige počas sezóny 2019/20

Mike Dalhuisen (HK Dukla Ingema Michalovce/HK Poprad)

Holandský obranca má za sebou úspešný ročník. V jeho závere sa stal najlepším hráčom mesiaca február. Začínal v Michalovciach, kde získal 18 bodov (5+13), následne bol vymenený do Popradu, tam pridal ďalších desať (5+5). Vynikal smerom dozadu aj dopredu, predvádzal spoľahlivé výkony.

Willie Corrin (HKM Zvolen)

Druhý najproduktívnejší obranca celej súťaže získal 47 bodov za deväť gólov a 38 asistencií. Vo Zvolene boli produktívnejší len útočníci Allan McPherson a Brock Trotter. Okrem toho Corrin nazbieral slušných sedemnásť plusových bodov. Tréneri ho využívali v presilovkách.

Michal Sersen (HC Slovan Bratislava)

Kapitán Slovanu strávil v celej sezóne na ľade dokopy 1125 minút a 25 sekúnd. Strelil päť gólov, pridal 19 asistencií a v štatistike +/- patril medzi najlepších, keďže nazbieral 23 plusových bodov. Celej lige v tomto dominoval jeho kolega z obrany Patrik Bačík. Obaja vytvorili jeden z najlepších obranných párov v súťaži.

Prečítajte si aj

Slovanu sa zranili obrancovia: Sersen s Bačíkom odohrali v Bystrici neuveriteľnú porciu minút a to neboli zdraví

Nick Ross (DVTK Jegesmedvék Miškolc)

Kanadský obranca prežil druhú sezónu v Tipsport lige. Opäť potvrdzoval svoju povesť elitného ofenzívneho beka, veď nazbieral 40 bodov za šesť gólov a 34 asistencií, čo je ešte o jeden viac ako mal v sezóne 2017/18 vo farbách Zvolena. Vyrovnal tým svoje kariérne maximum medzi seniormi, štyridsať bodov získal aj pred rokom v EBEL lige ako hráč Innsbrucku. Navyše, iba Patrick McNally a Davis Vandane strávili na ľade viac času ako Ross. Ten odohral 1132 a 36 sekúnd.

Prečítajte si aj

Ešte sme nehrali v kompletnom zložení, konštatuje Ross. Keď budú hráči zdraví, DVTK môže ísť do semifinále
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články