Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ideálna zostava legionárov v Tipsport lige počas sezóny 2019/20

BRATISLAVA - Vybrali sme ideálnu zostavu zloženú z legionárov, ktorí v sezóne 2019/20 hviezdili v Tipsport lige. Adeptov bolo viacero, miest len šesť.
Zdroj: 32827
Zdieľajte:

Tyler Beskorowany (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Rovnako tak mohol byť v ideálnej zostave aj Barry Brust, mal dokonca lepšie čísla ako jeho krajan spod Urpína. U nás rozhodlo to, že Beskorowany odchytal viac zápasov, mal najviac výhier spomedzi všetkých gólmanov, v nájazdoch inkasoval len jediný gól a s "baranmi" vyhral základnú časť.

Jordon Southorn (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Najproduktívnejší obranca celej súťaže. Nazbieral 51 bodov za trinásť gólov, čo je spoločne s Vandaneom najviac v lige a 38 asistencií. V počte prihrávok sa na neho dotiahol iba Corrin zo Zvolena. Len šesť bodov stratil na rekordný zápis Maioneho zo sezóny 2016/17. Southorn priemerne získal rovný bod na zápas, tréner Dan Ceman ho využíval predovšetkým v presilovkách.

Prečítajte si aj

Kučera v Nórsku spojil hokej s vysokou školou, aktuálna situácia mu ale nedovolí ani jedno

Mike Dalhuisen (HK Dukla Ingema Michalovce/HK Poprad)

Holandský obranca má za sebou úspešný ročník. V jeho závere sa stal najlepším hráčom mesiaca február. Začínal v Michalovciach, kde získal 18 bodov (5+13), následne bol vymenený do Popradu, tam pridal ďalších desať (5+5). Vynikal smerom dozadu aj dopredu, predvádzal spoľahlivé výkony.

Jindřich Abdul (HC Slovan Bratislava)

Najproduktívnejší hráč celej Tipsport ligy si miesto rozhodne zaslúži. Abdul nazbieral 62 bodov za 23 gólov a 39 asistencií. Získal tak o jeden bod viac ako za jeho predošlé dve sezóny v Poprade aj s play-off, kedy mal 61 bodov (25+36). Priemer 1,17 bodu na stretnutie tiež hovorí za seba, rovnako tak 41 plusových bodov, čo je najviac v Tipsport lige. O rodáka zo Vsetína je záujem v KHL.

Allan McPherson (HKM Zvolen)

Kanadský center vynechal niekoľko posledných stretnutí sezóny kvôli zraneniu. Síce sa o ňom nehovorilo až tak veľa ako o ďalších hráčoch, ktorí boli na čele produktivity, ale nakoniec je tretím najproduktívnejším hráčom ligy, získal 59 bodov (21+38). Mal tri skvelé série. Dvakrát bodoval v deviatich stretnutiach po sebe, raz vo ôsmich dueloch v rade.

Brandon Alderson (HK Dukla Trenčín)

Najlepší strelec medzi legionármi, postaral sa o 26 gólov. Viac ich v celej lige mali len Marcel Haščák (33) a Tomáš Zigo (27). Alderson dokopy dosiahol 42 bodov, v Trenčíne ich mal viac len Josef Mikyska. Každopádne, v tejto sezóne bolo medzi zámorskými hráčmi viacero hokejistov, ktorí by mohli byť v tejto ideálnej zostave. Miesto si zaslúžili aj Brock Trotter, Jordan Hickmott alebo C.J. Stretch.

Prečítajte si aj

Po Slovane odmietli medaily aj Košice: Vyhlásenie majstra je ranou pod pás
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články