Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ešte sme nehrali v kompletnom zložení, konštatuje Ross. Keď budú hráči zdraví, DVTK môže ísť do semifinále

MIŠKOLC - Kanadský obranca Nick Ross po návrate do Tipsport ligy pokračuje vo svojich ofenzívnych výkonoch. V drese DVTK Jegesmedvék Miškolc získal už 34 bodov (5+29), čo je najviac z celého tímu. V rámci Tipsport ligy je na tom bodovo z obrancov lepšie iba dvojica Jordon Southorn a Willie Corrin. 30-ročný bek si pochvaľuje návrat na Slovensko, nezabudnuteľné zážitky zbieral aj na Spengler Cupe v Davose, kde reprezentoval Kanadu. Tešil sa z titulu.
Zdroj: 32649
Zdieľajte:

Ako zatiaľ prebieha táto sezóna?

"Máme veľa zranených hráčov, čo je ťažké, pretože stále nehráme na štyri kompletné formácie a momentálne sa nikto nevracia do hry. Teraz prišiel nový tréner, čo by nám malo pomôcť preklenúť to náročné obdobie, ktoré trvalo v posledných kolách. Glen Hanlon je výborný kouč, dbá na detaily. Keď však budeme všetci zdraví, tak môžeme v play-off potrápiť."

Mali ste skvelý úvod sezóny, potom však prišla kríza. Čo sa stalo?

"Zranenia. Je to celé o nich. Prišli sme o štyroch dôležitých útočníkov. Museli hrať mladí hráči, niektorí nemali poriadne skúsenosti so seniorským hokejom, čo sa podpísalo aj pod výsledky. Neustále sme hrali na tri formácie, ťažko sme strieľali góly a nevedeli sme sa cez to dostať. Verím, že reprezentačná prestávka nám pomôže a že po nej sa nám vrátia aj zranení hráči."

Pozrite si aj

VIDEO Kuriózny vlastný gól kapitána Detvy, puk dorazil za svojho brankára ako skúsený útočník

Ostáva cieľom dostať sa do play-off?

"Určite áno. Chceme sa dostať do play-off, no taktiež by sme radi išli ďalej ako len do štvrťfinále. Náš problém je však v tom, že v podstate sme v tejto sezóne ešte nehrali v plnom zložení, pretože nikdy neboli všetci zdraví. Napriek tomu sme stále v hre o play-off. Náš tím má veľký potenciál. Musíme ho preukázať."

Si najproduktívnejším hráčom DVTK. Ako sa cítiš na ľade?

"Veľmi dobre. Snažím sa každú sezónu podávať konzistentné výkony. Hrať solídne v defenzíve a podporovať útok. Osobne sa cítim skvele."

Pred dvomi rokmi si hral za Zvolen. Zmenilo sa niečo odvtedy v Tipsport lige?

"Ani veľmi nie, je to zhruba rovnaké. Povedal by som ale, že zmenou je príchod Slovana a taktiež to, že aktuálne je v súťaži viac konkurencieschopných tímov. Každopádne som rád, že som späť v tejto súťaži, kde chodí stále viac a viac dobrých hráčov."

Na konci decembra si hral za Kanadu na Spengler Cupe. Čo to pre teba znamenalo?

"Bola to pre mňa veľká česť. Naozaj to bol vzrušujúci zážitok. Stretol som sa so skvelými hráčmi a prvotriednymi trénermi. Užil som si celý turnaj, s rodinou sme boli spoločne v krásnom horskom prostredí. Je to niečo, na čo nikdy nezabudnem a verím, že budem mať dobrú formu celý ďalší rok, aby som sa tam vrátiť a byť znova nominovaný."

Prečítajte si aj

Zvolen sa ešte chce posilniť, na brankárskom poste to určite nebude

Prekvapilo ťa, keď ti zavolali, aby si išiel hrať na Spengler Cup?

"To áno (úsmev). Už predtým som dostal pozvánku, prišiel mi list, ale bolo v ňom, že môžem byť nominovaný. Nebolo v ňom potvrdenie, že idem. Keď som však dostal telefonát, tak to bolo naozaj vzrušujúce, pretože mi bolo oznámené, že mám ísť. Bola pre mňa veľká česť reprezentovať Kanadu."

V tíme Kanady boli aj ďalší hráči s minulosťou v Tipsport lige ako Versteeg, Faille alebo Maione. Bavili ste sa o Slovensku?

"Jasné, často sme o tom hovorili. Veľa hráčov, ktorí pôsobili na Slovensku, to išlo skúsiť inde a potom sa vrátili späť do tejto ligy."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články