Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Názory na titul pre Bystricu sa rôznia, najviac prekvapil Róbert Ľupták

ZVOLEN - Okrem koronavírusu, ktorý ráznym spôsobom zastavil hokejový život na Slovensku, ostro diskutovanou témou je tiež diskutabilné udelenie primátu majster klubu HC 05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: 34604
Zdieľajte:

Ostatný víkend patril vyjadreniam zo strany Slovana a Košíc. Oba kluby obsadili v priebežnom poradí striebornú, resp. bronzovú pozíciu. Pro-Hokej im určil medaily, ktoré boli zamietnuté a vrátené späť. Manažmenty dvoch slovenských velikánov už boli prezentované v médiách. Tentoraz sa rozrečnili niekoľkí funkcionári ďalších klubov.

Prečítajte si aj

Hokejový expert RTVS odsúdil kluby Tipsport ligy, neskôr si posvieti na dôležitú tému

„Keď to poviem od srdca, tak je to vtip a výsmech všetkým. Oháňajú sa, že to je v pravidlách. Rešpektujem silu Banskej Bystrice. Víťazstvo v základnej časti si plne zaslúžila. Play-off je však úplne iná súťaž. Pokiaľ niekto nevyhrá dvanásť zápasov vo vyraďovacej čast v sériách so súpermi, tak nemôže byť majster. Je výsmech, že sa ešte fotili v hotových tričkách,” podelil sa o svoj názor s webom sport.sk Branko Radivojevič, manažér Trenčína. V podobnom duchu "sporný" titul komentoval Tomáš Chrenko z Nitry.

Prečítajte si aj

Prežil najhoršiu noc v živote a za svoj skutok sa ospravedlnil

„Nastala výnimočná situácia a odvolávať sa v nej na pravidlá nie je najlepšie. Okrem toho tam je písané, že „z pravidla“ oceňuje. Dalo sa určite výnimočne rozhodnúť, že sa udelí len víťaz základnej časti a ostatné mužstvá bez poradia. A to si myslím, že Banská Bystrica by získala titul, lebo odviedla výbornú robotu. Rozhodnutie Ligovej rady sa mi však nepáči,” uviedol v rozsiahlej ankete. Najprekvapivejšie vyjadrenie poskytol šéf Detvy Róbert Ľupták jednou stručnou vetou: „Súhlasím s rozhodnutím Ligovej rady.”

Prečítajte si aj

Klub HC Košice poslal bronzové medaily späť Pro-Hokeju

Oslovený bol aj niekdajší "otec" Pro-Hokeja Vladimír Paštinský, ktorého v roku 2015 vystriedal Richard Lintner. „Opäť sme sa s našou ligou celosvetovo preslávili. Žiaľ, v škandalóznom svetle. Jedným slovom celé zle. Stačí sa pozrieť na okolité vyspelé krajiny, v ktorých nik nedostal podobný scestný nápad. Naši fanúšikovia si nepochybne pamätajú, ako sa Žilina dopracovala k titulu zo siedmeho miesta po základnej časti. Nehrať ale play-off vôbec a dekorovať fiktívneho víťaza je totálny nezmysel, urážka základných športových hodnôt. Súčasné vedenie Pro-Hokeja neurobilo prvý nepochopiteľný kiks. Cez všetky sa však prenieslo s kamennou tvárou. Takýto titul potupil prácu viacerých generácií obetavých a čestných funkcionárov.”

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články