Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kapitán SR Graňák ocenil efektívne využitý čas aj zvládnutú drámu

POPRAD - Slovenskí hokejoví reprezentanti zvládli domáci Kaufland Cup a pripísali si celkové víťazstvo na trojdňovom turnaji.
Zdroj: 34024
Zdieľajte:

Podľa kapitána Dominika Graňáka išlo o efektívne využitý čas. Zároveň bol rád aj za vyskúšanie si situácie, keď musel tím brániť tesný náskok. Tesnými víťazstvami nad Bieloruskom (4:3) a Olympijským tímom Ruska (2:1) si napravili chuť po nie príliš vydarených turnajoch v Nemecku a Švajčiarsku. Posledný tretí zápas na turnaji znamenal zároveň súboj o celkové prvenstvo. Slováci ho pred vlastným publikom zvládli a obhájili titul z roku 2019.

Prečítajte si aj

Fínsko ponorilo do tmy, ktorá vyhovuje, ale zobralo mu priateľku

Domáci viedli od 13. minúty 2:0, v 1. tretine mali nielen gólovú, ale aj hernú prevahu. Dvakrát nastrelili žŕdku ruskej bránky, Jakubovi Sukeľovi v úvode nevyšlo efektné "Demitrove" zakončenie. Náskok domácich mohol byť po 1. tretine aj vyšší než 2:0, ale na skutočnosti, že nebol, videl kapitán Graňák aj pozitíva. "Trošku nás to môže mrzieť, zápas by mohol vyzerať inak. Na druhej strane je to však pre tím aj dobre. Aspoň si hráči vyskúšali situácie, keď vyhrávajú o jeden gól a musia hrať disciplinovane, koncentrovane a udržať výsledok," poznamenal.

"Dôležité je, že sme ako mužstvo podali dobrý výkon, to je najdôležitejšie. Proti Rusom sme hrali dobre dopredu aj dozadu, mali sme viacero šancí. Vybojovali sme si niekoľko presiloviek, ktoré sme hrali o dosť lepšie než predtým. Súperovi sme veľa nedovolili, preto si myslím, že je naše víťazstvo zaslúžené. Bol to z našej strany lepší výkon než proti Bielorusku. Oboje sú však cenné víťazstvá," uviedol útočník Michal Chovan, ktorého gól na 2:0 sa ukázal ako víťazný.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica získala ďalší titul: Vo finále porazila Zvolen, rozhodol Zedník

Reprezentanti spolu strávili 5 dní, počas ktorých stihli okrem dvoch zápasov aj niekoľko tréningových jednotiek. "Čas, ktorý sme spoločne strávili, nebol dlhý, ale bol využitý naozaj efektívne. Každý z tímu si odniesol nové skúsenosti. Uvidíme, aké mužstvo sa zíde v príprave pred MS, ale takéto turnaje sú dobrá previerka. V druhom zápase to bolo lepšie než v prvom. Bolo to možno aj tým, že pred druhým sme mali za sebou už viac tréningov a aj ten zápas s Bielorusmi," dodal Graňák.

Výsledky SR na turnaji:

Slovensko - Bielorusko 4:3

Góly SR: J. Sukeľ, Krištof, Haščák, Marcinko

Slovensko - OH tím Ruska 2:1

Góly SR: Ďaloga, Michal Chovan

Konečná tabuľka Kaufland Cupu 2020:

1. SLOVENSKO 2 2 0 0 0 6:4 6

2. OH tím Ruska 2 1 0 0 1 2:2 3

3. Bielorusko 2 0 0 0 2 3:5 0

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články