Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fínsko ponorilo do tmy, ktorá vyhovuje, ale zobralo mu priateľku

POPRAD - Vlani bolo na neho potrebné čakať dlhšie, nakoľko sa stratila batožina. Nakoniec sa všetko dalo do poriadku a strážil slovenskú bránku na domácom šampionáte. Tentoraz smeroval medzi žrde na druhý a zároveň posledný duel Kaufland Cupu. Výsledok? Ďalší pohár v reprezentačnej vitríne. Patrik Rybár nie náhodou ovláda štatistiky vo fínskej Liige.
Zdroj: 34020
Zdieľajte:

Prežívate skvelú sezónu vo Fínsku. Čomu to pripisujete?

"Z tímového hľadiska to nie je až taký úžasný ročník. Najdôležitejšie veci sa začnú diať až teraz a tam to treba na súperov rozbaliť. Čomu pripisujem svoje štatistiky? Kvalitnej príprave. Samozrejme, nesmiem zabudnúť na USA, kde som tvrdo pracoval a je tam výborný tréner brankárov."

Existuje šanca pomýšľať nad návratom do zámoria?

"Neuvažujem nad tým. V Európe mám podpísanú ročnú zmluvu, hoci môžem odísť do Ameriky. V tejto chvíli ale neviem o tom, žeby som mal šancu zabojovať o kontrakt v zámorí."

Prečítajte si aj

Sťažnosti už by nemali byť, do budúcna máme z čoho vyberať

Krajina Tisícich jazier je špecifická tým, že desať mesiacov je zima a dva mesiace teplo. Ako to zvládate?

"Natrafil som na zimu a tmu. Momentálne som sám, pretože priateľka pracuje v Bratislave. Neoplatilo sa jej ísť so mnou na jeden rok. Vo Fínsku sa navyše ťažko hľadá robota a človek musí ovládať tamojší jazyk. Stále som na štadióne, takže zimu už vôbec nepociťujem (úsmev). Ja som taký spáč a tma mi vyhovuje."

Nejaké mimohokejové hobby?

"Nemám nič také ako niektorí chalani, ktorí trávia čas na rybačke. Poslal som prihlášku na vysokú školu, ktorú si urobím. To bude moje hobby."

Váš spoluhráč z reprezentácie Michal Krištof naznačil, že mu chýbajú halušky a kapustnica. A vám?

"Na jedlo nie som zaťažený. Skôr mi chýbajú moji najbližší, no na druhej strane som obklopený skvelou partiou ľudí, čo mi v značnej miere uľahčuje pôsobenie mimo domu."

Prečítajte si aj

Mediálna kritika zabrala

Vyslalo Slovensko ovládnutím domáceho turnaja pozitívny signál fanúšikom pred májovými MS?

"Káder sme postavili na viacerých chalanoch z Tipsport ligy, ale zvládli to výborne. Bojovali sme ako jeden celok, a tak to má stále vyzerať. Nemusíte hrať v najlepšej lige sveta a úspech sa dostaví. Toto ukázali chlapci z domácej súťaže. Podarilo sa nám tiež využiť to, že Rusko hralo dva dni po sebe."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články