Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Úžasný život v Rige pri fantastických spomienkach na Banskú Bystricu, Maione pracoval na detailoch a prinieslo to úspech

RIGA - Na Slovensku zanechal nezmazateľnú stopu. Stále je obrancom, ktorý získal počas jednej sezóny najviac bodov v našej najvyššej súťaži a zároveň výrazne pomohol k zisku titulu pre HC ´05 iClinic Banská Bystrica v sezóne 2016/17.
Zdroj: 22351
Zdieľajte:

To bol odrazový mostík k jeho ďalším úspešným rokom v popredných európskych ligách. Kanadský obranca Mathew Maione sa s nami stretol v lotyšskej Rige, kde momentálne pôsobí a poskytol nám exkluzívny rozhovor. 29-ročný ofenzívny obranca počas ročníka 2017/18 vyhral bodovanie obrancov vo fínskej Liige, v minulej sezóne istý čas viedol produktivitu celej KHL a nakoniec v Diname Riga skončil s fantastickými 46 bodmi.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

"Niekedy vás postihne zranenie, je to hokej, ide o kontaktný šport. Ja som však veľmi rád, že zdravotné problémy sa mi v posledných rokoch vyhýbali, pretože tie sezóny boli naozaj skvelé," pochvaľoval si rodák z Toronta v rozhovore pre hokejovysvet.sk. Nanešťastie pre neho, táto sezóna je úplne iná ako predošlé tri či štyri. Začínal v Kunlune, kde za šestnásť zápasov získal iba tri body. Neuspel na skúške v Diname Minsk, a tak sa vrátil do známeho prostredia v Lotyšsku. Avšak, momentálne je zranený, čiže trápenie pokračuje.

"V tejto sezóne je to ako na hojdačke, ale taký je hokej. Prešiel som cez Kunlun a Dinamo Minsk, teraz som späť v Diname Riga, kde som už pôsobil. Poznám to tu a cítim sa tu komfortne," prezradil nám. Podmienky v hlavnom meste krajiny z Pobaltia si veľmi pochvaľoval: "Riga je fantastická. Je historická, nádherná a napríklad sa tu dajú nájsť úžasné jedlá," doplnil.

Maione aj tak môže počas prebiehajúceho ročníka hľadať aj pozitívne spomienky. Konkrétne zo Spengler Cupu. Ten 31. decembra 2019 vyhral s Kanadou. Pre "javorový list" to bol historicky šestnásty titul na najstaršom turnaji sveta vo švajčiarskom Davose: "Bola to neuveriteľná skúsenosť, reprezentovať Kanadu bolo niečo špeciálne. Som veľmi rád, že si ma vybrali do tímu. Hral som s fantastickými hráčmi, bola to proste nezabudnuteľná skúsenosť," pochvaľoval si.

Prečítajte si aj

Melicherčík má energiu aj na rozdávanie, po zvláštnom roku chce prejsť postupne až k titulu

Ani vzhľadom na to, že posledné roky hráva už kvalitnejšie súťaže ako našu Tipsport ligu, tak nezabúda na to, kde v Európe začínal: "Stále si pamätám na čas strávený v Banskej Bystrici. Boli tam fantastickí fanúšikovia, výborní tréneri a spoluhráči. Vyhrali sme prvý titul v histórii klubu. Pôsobenie v slovenskej lige mi v kariére rozhodlo nesmierne pomohlo," hovoril.

"Za posledné roky som svoju hru nemenil, ale pracoval som naozaj tvrdo na zlepšení, aby som sa stal lepším hráčom. Sústredil som sa na detaily," dodal Mathew Maione v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk na margo svojho výkonnostného posunu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články