Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banskobystričania sa tešia na Ligu majstrov, Slovák sa rozhodoval sám

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica už vo štvrtok vstúpia do Ligy majstrov stretnutím na ľade švédskeho Färjestadu. V sobotu ich čaká duel v Mníchove. Pred náročným dvojzápasom je v tíme dobrá nálada.
Zdroj: 32059
Zdieľajte:

"Budú to náročné zápasy. Podľa mňa máme najťažšiu skupinu v súťaži. Na druhej strane to bude aj zábavné, pretože nás čakajú tímy na ešte vyššom leveli ako sme my," hovorí pre hokejovysvet.sk nová brankárska jednotka "baranov", Kanaďan Tyler Beskorowany. Ten v minulosti chytal v nemeckej DEL-ke, raz sa stal najlepším gólmanom tejto súťaže, preto mu môžu skúsenosti pomôcť hlavne proti Mníchovu.

Prečítajte si aj

Marek Viedenský TASR.Hlavne odohrať všetky zápasy, želá si Viedenský. V Slovane teraz ide všetko ideálne

"V Mníchove sa nehrá ľahko. Fanúšikovia ženú domácich dopredu, to ihrisko je špecifické. Bude to pre nás veľmi ťažké, no musíme hrať jednoducho. Vtedy by sme mohli uspieť," uvedomuje si skúsený gólman, ktorého čaká v CHL premiéra: "Bude to pre mňa prvýkrát, ale dva alebo trikrát som už do CHL postúpil. Nikdy som ju však nehral," usmieval sa.

Práve Liga majstrov motivovala aj útočníka Miloša Bubelu, ktorý má pod Urpínom otvorenú zmluvu a hľadá si angažmán v zahraničí: "Chcem zahrať dobrý hokej. Budeme sa snažiť odovzdať všetko, čo sme doteraz natrénovali a čo v nás je. Verím, že nás to potom posunie v Tipsport lige," dúfa majster Slovenska v drese Banskej Bystrice z roku 2018.

Prečítajte si aj

Je nemožné, že som v Banskej Bystrici, hovorí Slovák. Fanúšikovia ho budú milovať

Tréner Dan Ceman môže počítať s trojicou posíl z Bratislavy Capitals. Zadné rady vystužil Kanaďan Ryan Martinelli: "Je to neskutočná príležitosť. Keď sa ma na to spýtal Július Koval opýtal, tak som okamžite súhlasil. Nie každý deň máte možnosť hrať v Lige majstrov. Navyše už nie som taký mladý ako som býval," smial sa v rozhovore pre náš portál skúsený, o päť dní už 33-ročný, bek.

Najviac však v kádri rezonuje meno Marek Slovák. Dlhoročná opora Nitry, ktorá nie je v Banskej Bystrici medzi fanúšikmi práve najobľúbenejšou postavou z toho ale drámu nerobí: "Som v Banskej Bystrici a idem hrať Ligu majstrov. Kabína ma prijala úplne v pohode. Keď proti sebe nastupujete dlhé roky, tak sa už poznáte. S týmto som ja nikdy problém nemal a nemám ho ani v Banskej Bystrici," tvrdí.

Prečítajte si aj

Neuveriteľný gól nemá názov: Je to proste gól, smeje sa Sýkora. Chovan chválil presilovky a oslabenia

Rovnako tak verí aj vo vrelé privítanie fanúšikov nového klubu. Tých do Mníchova vycestujú desiatky, možno stovky: "Všetko je šport. Možno, že keď som v tomto drese, tak to nebude až také tvrdé. Necháme sa prekvapiť," smeje sa Slovák: "Myslím si, že všetci sú rozumní ľudia a vedia prijať to, čo sa udialo. Ja idem odovzdať maximum. Spravím všetko pre to, aby sa vyhralo."

Zatiaľ znie dohoda na zápasy vo Färjestade a Mníchove. Či nastúpi proti týmto súperom aj doma ostáva otázne: "To sa ešte uvidí. Podľa toho, ako sa rozhodne tréner," prezrádza. Každopádne, jeho presun pod Urpín sa nečakal: "Nikto nemôže nič predpokladať. Život vám prinesie určité situácie a vy na ne musíte zareagovať. V Nitre mi skončila zmluva, nebola mi ponúknutá nová. Do cesty mi prišla ponuka z Bratislavy a nakoniec z toho vyplynulo to, že hrám za Banskú Bystricu v Lige majstrov. Ten život je niekedy vrtkavý. Treba zobrať to, čo vám prinesie do cesty. Myšlienka hrať v Bystrici CHL vznikla prvýkrát, keď sme s Bratislavou odohrali prípravný zápas proti Banskej Bystrici a potom prebehli nejaké rozhovory. Bystrica záujem mala, rozhodnutie ostalo vyslovene na mne," prezrádza.

Prečítajte si aj

FOTO Bratislava Capitals predstavila tri sady dresov na SHL, na tribúne bude Gigant
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články