Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Neuveriteľný gól nemá názov: Je to proste gól, smeje sa Sýkora. Chovan chválil presilovky a oslabenia

DETVA - Hokejisti HC 07 WPC Koliba Detva v prípravnom zápase nestačili na domácom ľade na Slovan Bratislava (1:2). Neskutočným gólom sa však blysol Ján Sýkora.
Zdroj: 29800
Zdieľajte:

Šikovný krídelník hral naozaj výborný zápas. Na ľade ho bolo cítiť v presilovkách aj v oslabeniach. Miláčik detvianskych fanúšikov vyrovnával na priebežných 1:1 vskutku svojským spôsobom. Ako to už niekoľkokrát v kariére dokázal, tak aj teraz si zobral puk za bránkou, naložil ho na čepeľ a potom zasunul do rohu bránky: "Mal som čas a videl som, že hráč čo bol za mnou ma nestíhal, tak som to skúsil. Bol celkom zázrak, že sa to podarilo na takom ľade, ale vyšlo to," hodnotil.

Prečítajte si aj

VIDEO Detve k výhre nepomohol ani gól a lá Granlund, Skalica opäť s prehrou, Trenčín dostal lekciu

28-ročný krídelník je pri spomínanom type zakončenia ako doma: "Ja som to už párkrát spravil, takže si to viem dovoliť," pokračuje. Aj keď by si túto "strelu" mohol dať patentovať, nemá pre ňu ani názov: "Je to proste gól," smeje sa: "Platí tak isto ako iné," doplnil detviansky rodák: "Ten gól bol absolútne neskutočný. Čo k tomu dodať, je to Jano Sýkora," hovorí kapitán tímu Martin Chovan. Gól je na videu v čase od 4:18.

Aj napriek tomuto momentu však Detva prehrala, čiže Sýkora vyjadril aj istú nespokojnosť: "Prehrali sme, boli tam zbytočné chyby. Musíme sa z toho poučiť. Myslím si však, že v lige budeme pre každého nepríjemný súper," verí. Taktiež chválil fantastických fanúšikov: "Sú jedny z najlepších, akých som zažil. Či sa vyhráva alebo prehráva, sú verní a to je na tom krásne. Klobúk pred nimi dole."

Kapitán Detvy Martin Chovan bol spokojný s presilovkami a oslabeniami: "Presilovky boli dobré. Podľa mňa sa ešte zlepšia, pretože počas zápasu bolo vonku veľmi teplo a ľad nebol ideálny. Museli sme si dávať pozor, puk skákal, a tak nám to trvalo dlhšie. Oslabenia boli tiež dobré, no určite na tom zapracujeme," povedal nám po vyrovnanom stretnutí.

Prečítajte si aj

Je nemožné, že som v Banskej Bystrici, hovorí Slovák. Fanúšikovia ho budú milovať

"Už sa blíži liga, takže sa to začínalo podobať ligovým zápasom. Bolo to vyrovnané. Prvá tretina bola v náš prospech, druhá v prospech Slovana a tretia bola vyrovnaná. Rozhodoval jeden gól. Škoda, že ho dal Slovan. Vyhrali sme aspoň na doplnkové nájazdy. Prehra mrzí, no je to príprava. Niečo nám to ukázalo. Z chýb sa chceme poučiť. V lige to nebude iné. Väčšina zápasov bude tesných. My máme dobré mužstvo a keď popracujeme na individuálnych chybách, tak môžeme vyhrávať," dodal Martin Chovan pre hokejovysvet.sk.

Nesmierne zaujímavý duel prežil Radovan Puliš. Ten v minulej sezóne nastupoval za Detvu, teraz stál na strane Slovana Bratislava: "Odohral som tu minulú sezónu. Bol to krásny zápas. Našťastie sme vyhrali. Hralo sa vo vynikajúcej atmosfére. Som veľmi vďačný za to, že diváci skandovali moje meno. Detva hrala prvú tretinu perfektne, my sme sa chvíľu hľadali. Potom to však bolo vyrovnané," zhodnotil.

Prečítajte si aj

VIDEO Obdobie skúšania sa skončilo, Slovan bude jasným favoritom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články