Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hlavne odohrať všetky zápasy, želá si Viedenský. V Slovane teraz ide všetko ideálne

DETVA - Skúsený útočník Marek Viedenský pre zdravotné problémy kompletne vynechal sezónu 2018/19. Teraz je už ale v poriadku a teší sa na ročník v drese Slovana Bratislava, kde už pôsobil. V exkluzívnom rozhovore pre náš portál po stretnutí v Detve prezradil oveľa viac.
Zdroj: 12895
Zdieľajte:

Aký bol zápas proti Detve?

"Hralo sa na obe strany. Detva na nás rýchlo vybehla. Snažili sa tlačiť pred bránku. My sme úvod zápasu zaspali. Postupne sme sa rozbiehali. Našťastie sme zapli v závere. Premrhali sme však veľa presiloviek, čo sa nemôže stávať. Verím, že to do ligy natrénujeme. Ostávajú nám na to tri prípravné stretnutia. Dúfam, že dovtedy to bude dobré. Hlavné však je, že sme vyhrali, čo nás nakopne."

Prečítajte si aj

Kapitánske céčko je česť, nahradiť starého lídra bude náročné

Ako ste sa cítili po tej veľmi dlhej pauze?

"Som rád, že som späť na ľade. Očakával som od toho veľa. Teším sa, že som vydržal celý duel, cítil som sa super. Musím sa zlepšovať. V niektorých veciach som bol pomalší, nie je to dokonalé. Som ale rád, že som odohral celých 60 minút. S trénermi sme boli dohodnutí, že keby niečo, tak nedohrám duel, ale vydržal som a veľmi sa z toho teším."

Ten posledný rok bol pre vás určite veľmi ťažký...

"Bez pár dní by to bol kompletne rok. Určite to bolo ťažké na hlavu, avšak cez leto som zamakal, zregeneroval som a užil som si rodinu. Odkedy som vedel, že všetko je v poriadku, tak makám naplno, aby som sa toho zbavil a už som nemal zbytočné problémy."

Bol Slovan jasná voľba?

"Ja som dlho čakal na to, ako to bude. Niektoré tímy už uzatvárali súpisky. Potom to bolo zdĺhavejšie, no našťastie sa to celé vyriešilo. Celá rodina teraz býva v Bratislave, takže to bolo ideálne. Mňa osobne z trénerov nekontaktoval okrem Romana Stantiena nikto iný."

Prichádzate do známeho prostredia. O to lepšie?

"Presne tak. Poznám veľa chalanov, okolie, fanúšikov. Veľmi prekvapený som bol aj fanúšikmi Detvy, ktorí skvele povzbudzovali. Hlavne keď dal Jano Sýkora ten krásny gól. Ja sa každopádne teším naspäť na našich fanúšikov doma."

Prečítajte si aj

Neuveriteľný gól nemá názov: Je to proste gól, smeje sa Sýkora. Chovan chválil presilovky a oslabenia

Aké to bude pre Slovan, že sa vrátil z KHL do Tipsport ligy?

"Bola to škoda, ale radšej to celé očistiť, aby to bolo v poriadku. Teraz ide všetko ako má. Ja som vďačný za šancu a som rád, že Slovan sa po všetkých tých veciach dostal do ligy. Verím, že budeme lákadlom pre všetky tímy a že sa nám niečo podarí uhrať. Budeme makať od začiatku do konca."

Slovan má vždy tie najvyššie ciele. Dá sa však hovoriť, že už v tejto sezóne ide na titul?

"My chceme hrať od zápasu k zápasu a spraviť pre fanúšikov čo najviac. Všetci budeme hrať naplno a uvidíme ako to dopadne."

Aké ciele ste si dali vy osobne po vynechanej sezóne?

"Odohrať všetky zápasy (smiech)."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články