Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Austrálska liga spoznala zloženie play-off: O titul zabojujú Slováci aj niekoľkí Kanaďania s minulosťou v Tipsport lige

CANBERRA - Austrálska hokejová súťaž AIHL už pozná zloženie play-off. O titul zabojuje aj niekoľko na Slovensku veľmi známych mien.
Zdroj: 24317
Zdieľajte:

Do play-off postupujú štyri tímy. Hrá sa systémom prvý so štvrtým a druhý s tretím len na jeden víťazný duel. Semifinálové stretnutia sú na programe 31. augusta, finále 1. septembra. Hrá sa o Goodall Cup. Všetky tri duely uvidia fanúšikovia na Hunter Ice Skating Stadium v Newcastle. Dejisko je vyberané dopredu.

Prečítajte si aj

VIDEO Nitriansky útočník a bývalý brankár Zvolena mieria v Austrálii za titulom, sú lídrami ligy

Základnú časť AIHL ovládli hokejisti CBR Brave, tímu z Canberry, hlavného mesta Austrálie. Tí v 28 stretnutiach získali 79 bodov za 26 výhier v riadnom hracom čase, jednu prehru a jednu prehru po predĺžení. Pri skóre 161:67 mali najlepšiu ofenzívu aj defenzívu.

Ústrednou postavou tímu z hlavného mesta Austrálie je Jesse Gabrielle. Kanadský útočník, ktorý sa začiatkom septembra pripojí k Nitre, získal v 20 odohraných dueloch fantastických 67 bodov za 39 gólov a 28 asistencií. Viac má iba Tim Crowder zo Sydney Ice Dogs (74), no odohral o štyri stretnutia viac, nakoľko Gabrielle prišiel do Austrálie počas rozbehnutej sezóny.

22-ročný krídelník je však najlepším strelcom AIHL. Nemenej dôležitým členom CBR Brave je aj ex-zvolenský brankár Matt Climie. Ten má suverénne najlepšie čísla v celej lige. Priemerne inkasuje len 2,14 gólu na stretnutie a ako jediný v súťaži sa dostal nad deväťdesiat percentnú úspešnosť zákrokov (91,4%). Pod priemerom troch inkasovaných gólov na stretnutie je pritom okrem Climieho iba jeho dvojka Alexandre Tetreault.

Prečítajte si aj

Nitriansky útočník sa stal v Austrálii hráčom mesiaca, jeho čísla sú famózne

Na druhom mieste sa so ziskom 54 bodov umiestnil Newcastle Northstars. Za toto mužstvo odohral desať stretnutí aj český obranca Ondřej Šmach, potom sa však s klubom rozlúčil a momentálne už je hráčom Nových Zámkov. O titul však zabojuje 26-ročný slovenský útočník Dominik Gabaj. Rodák z Bratislavy odohral sedem stretnutí s bilanciou 10+9. Na ročník 2019/20 sa presunie do francúzskeho Brestu.

Tretia priečka patrí Perthu Thunder. Ten získal 51 bodov. Pred sezónou zaujalo, že do tímu prišiel 22-ročný fínsky brankár Nico Vikstén, ktorý so "Suomi" na MS U18 získal striebro. Najproduktívnejším hráčom tímu je 25-ročný Kanaďan Louick Marcotte (22+40), avšak na druhom mieste je s 52 bodmi Keven Veilleux. Skúsený zámorský útočník v minulosti nastupoval za Banskú Bystricu aj Trenčín. V AIHL strelil 22 gólov a na 30 asistoval.

Kvarteto uzatvára Sydney Bears postupujúce zo štvrtého miesta so 49 bodmi. Aj v jeho tíme sa nachádza pre slovenských fanúšikov známe meno v podobe Adama Daudu. Rodák z Bratislavy dlhodobo hráva v zámorí, čiže má aj kanadské občianstvo. V štrnástich stretnutiach za Sydney získal 29 bodov (16+13). Ako nám nedávno prezradil v rozhovore, dostal ponuky od Banskej Bystrice aj Nitry.

Prečítajte si aj

Dauda si chce užiť Austráliu a rodinu, ktorú dlho nevidel: V budúcnosti by rád hral Tipsport ligu

Play-off AIHL 2019

Semifinále

31.8.2019 Sydney Bears - CBR Brave (07:00 SEČ)

31.8.2019 Perth Thunder - Newcastle Nortstars (11:00 SEČ)

Finále

01.09.2019 Víťaz semifinále 1 - Víťaz semifinále 2 (07:30 SEČ)

Produktivita v základnej časti AIHL

1. Tim Crowder (Sydney Ice Dogs) 35+42

2. Jesse Gabrielle (CBR Brave) 39+28

3. Sammy Banga (Newcastle Northstars) 25+40

4. Dylan Quaile (Sydney Ice Dogs) 23+39 - obranca

5. Louick Marcotte (Perth Thunder) 22+40

Prečítajte si aj

Banská Bystrica a Nitra majú záujem o slovenského útočníka dlhodobo hrajúceho v zámorí
Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, wikipedia.org

Diskusia

Podobné články