Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dauda si chce užiť Austráliu a rodinu, ktorú dlho nevidel: V budúcnosti by rád hral Tipsport ligu

SYDNEY - Slovenský útočník Adam Dauda si vyskúša exotické austrálske angažmán. Rodák z Bratislavy hráva v zámorí posledných desať rokov, s ročnou prestávkou v Senici. Sám hovorí, že v budúcnosti by si rád zahral aj Tipsport ligu. Viac v exkluzívnom rozhovore z dielne portálu hokejovysvet.sk.
Zdroj: 32042
Zdieľajte:

Prečo si sa rozhodol prijať ponuku Sydney Bears?

"Klub mi ponúkol, že okrem platu mi zaplatí letenku a byt počas celej sezóny v austrálskej lige. Je to skvelá šanca hrať súťažný hokej aj mimo klasického ročníka v Severnej Amerike. Taktiež strávim veľa času s mojou tetou a jej rodinou, pretože som ich nevidel veľmi dlho."

Čo očakávaš v austrálskej lige?

"Teším sa na veľa práce, hokej, zápasy a chcem si užívať Austráliu."

Prečítajte si aj

Veľký prehľad: Najväčšie hviezdy Tipsport ligy, ktoré ešte nemajú klub na sezónu 2019/20

Ako by si opísal súťaž a hokejovú kultúru v Austrálii?

"Zatiaľ som odohral len jeden zápas, ale bolo to presne také, ako som očakával. Vedel som, že liga nebude mať nejakú super kvalitu, ale pôsobí tu niekoľko naozaj výborných hráčov. Navyše, fanúšikovia sú naozaj vášniví. Je to zábava, vládne tu skvelá atmosféra. Ľudia sú veľmi milí."

Poznal si niekoho, kým si prišiel do Sydney Bears?

"Poznal som Ryana Lougha, ktorý hral za Sydney už v minulej sezóne. Hrali sme už proti sebe, takže som sa ho veľa pred príchodom do Austrálie pýtal. Vravel mi, že tu zažil skvelé obdobie a že je šanca posunúť sa ako hráč, takže ak mám možnosť, mám to skúsiť."

V minulej sezóne si hral v ECHL aj za Newfoundland Growlers, ktorý vyhral titul. Si rád aj za bývalých spoluhráčov?

"Odohral som len pár zápasov, ale som veľmi šťastný, že to vyhrali. Gratulujem im. Mali pôsobivú sezónu. V tom tíme je veľa skvelých a milých ľudí."

Sezóna v Austrálii končí na prelome augusta a septembra. Kde budeš hrať potom?

"Plánujem sa vrátiť do Ameriky a hrať ECHL. Nemám ešte predstavu, kde presne by to malo byť, ale v najbližších týždňoch by sa malo všetko vyjasniť."

Prečítajte si aj

Prehľad: Kedy sa tímom Tipsport ligy začína príprava na ľade?

Rozmýšľal si nad budúcnosťou v Tipsport lige?

"Hovoril som so zástupcami Nitry. Klub o mňa prejavil veľký záujem. Môj agent mi však povedal, že záujem má aj Banská Bystrica, ktorá mi ponúkla kontrakt. Zdá sa však, že väčší záujem o mňa prejavila Nitra, takže som sa stretol s ľuďmi z klubu. Bol som úprimný a povedal som, že ešte chcem skúsiť šťastie v Severnej Amerike, aby som zistil, či sa môžem posunúť vyššie, ale ak to nevyjde, tak by som sa rád vrátil na Slovensko. Väčšina mojej rodiny žije na Slovensku, čiže by bolo pekné, ak by ma tu videli hrať."

Sleduješ slovenskú ligu?

"Poslednú sezónu som ju trochu sledoval a viem, že vo finále boli Banská Bystrica a Nitra. Nanešťastie, nemal som šancu sledovať zápasy, pretože je to veľký časový posun a bol som navyše zaneprázdnený skúškami v škole."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články