Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nitriansky útočník a bývalý brankár Zvolena mieria v Austrálii za titulom, sú lídrami ligy

CANBERRA - Hokejisti CBR Brave suverénne ovládli základnú časť austrálskej AIHL a tešia sa zo zisku H Newman Reid Trophy.
Zdroj: 32030
Zdieľajte:

V 28 stretnutiach získali 79 bodov. Vyhrali 26 zápasov, jeden prehrali v riadnom hracom čase a jeden v predĺžení. Celkové skóre tímu je 167:67. V ukazovateli strelených aj inkasovaných gólov je toto mužstvo jasne najlepšie v celej súťaži. Zároveň sa kvalifikovalo do play-off.

Prečítajte si aj

Do Austrálie by mal ísť hrať každý, je to tam úžasné, hovorí Gabrielle. Najskôr vyhrá titul s Brave, potom v Nitre

Tam sa dostanú štyri tímy a hrá sa klasickým "pavúkom" na jeden víťazný duel. Semifinále je na programe 29. augusta, finále o Goodall Cup už 1. septembra. V ňom by CBR Brave vzhľadom na aktuálnu formu chýbať nemal. Ako presne však bude play-off vyzerať ešte jasné nie je, pretože iba canberrský klub má odohraný plný počet duelov. Ostatným tímom chýbajú ešte dva alebo tri. Momentálne je však na štvrtej priečke Sydney Bears.

Ústrednou postavou tímu z hlavného mesta Austrálie je samozrejme Jesse Gabrielle. Kanadský útočník, ktorý sa začiatkom septembra pripojí k Nitre, získal v 20 odohraných dueloch fantastických 67 bodov za 39 gólov a 28 asistencií. Viac má iba Tim Crowder zo Sydney Ice Dogs (74), no odohral o štyri stretnutia viac, nakoľko Gabrielle prišiel do Austrálie počas rozbehnutej sezóny.

Prečítajte si aj

Rekordér NHL Combine, najnenávidenejší hráč ligy či majiteľ vlastnej hokejovej školy - aj to je Jesse Gabrielle

22-ročný krídelník je však najlepším strelcom AIHL. Nemenej dôležitým členom CBR Brave je aj ex-zvolenský brankár Matt Climie. Ten má suverénne najlepšie čísla v celej lige. Priemerne inkasuje len 2,14 gólu na stretnutie a ako jediný v súťaži sa dostal nad deväťdesiat percentnú úspešnosť zákrokov (91,4%). Pod priemerom troch inkasovaných gólov na stretnutie je pritom okrem Climieho iba jeho dvojka Alexandre Tetreault.

V prvej desiatke bodovania celej ligy je ešte jedno zaujímavé meno a síce Keven Veilleux. Ďalší Kanaďan na Slovensku nastupoval za Banskú Bystricu a Trenčín. V drese Perthu Thunder zatiaľ získal 47 bodov (19+28). Jeho mužstvo je aktuálne na tretej pozícii a k potvrdeniu účastni v play-off mu chýba jediný bod.

Prečítajte si aj

VIDEO NY Islanders "ukradol" Edmontonu veľkú hviezdu, na Long Island prichádza hviezdny center
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články