Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica a Nitra majú záujem o slovenského útočníka dlhodobo hrajúceho v zámorí

BRATISLAVA - Slovenský útočník Adam Dauda sa dostal do hľadáčikov slovenských klubov, posledných finalistov Tipsport ligy.
Zdroj: 31465
Zdieľajte:

Pre hokejovysvet.sk to prezradil samotný 24-ročný center, ktorý v zámorí pôsobí s ročnou prestávkou posledných desať rokov: "Hovoril som so zástupcami Nitry. Klub o mňa prejavil veľký záujem. Môj agent mi však povedal, že záujem má aj Banská Bystrica, ktorá mi ponúkla kontrakt," prezradil rodák z Bratislavy.

Prečítajte si aj

Veľký prehľad: Najväčšie hviezdy Tipsport ligy, ktoré ešte nemajú klub na sezónu 2019/20

Ten sa s vedením "Corgoňov" dokonca už aj stretol: "Zdá sa však, že väčší záujem o mňa prejavila Nitra, takže som sa stretol s ľuďmi z klubu. Bol som úprimný a povedal som, že ešte chcem skúsiť šťastie v Severnej Amerike, aby som zistil, či sa môžem posunúť vyššie, ale ak to nevyjde, tak by som sa rád vrátil na Slovensko. Väčšina mojej rodiny žije na Slovensku, čiže by bolo pekné, ak by ma tu videli hrať," hovorí.

Dauda ešte ako dorastenec hrával kanadskú AHMMPL, potom dva roky aj GOJHL a ďalších jeden a pol sezóny CCHL, až sa dostal do NCAA. Do sezóny 2018/19 študoval a hrával na Colgate University ležiacej v meste Hamilton v štáte New York. Nedávno skončený ročník mu priniesol aj päť zápasov za Newfoundland Growlers v ECHL. Pred pár dňami prestúpil do austrálskeho Sydney Bears, kde bude hrať počas leta a sezónu 2019/20 chce začať opäť v ECHL. Celý exkluzívny rozhovor s Adamom Daudom si môžete prečítať na priloženom linku.

Prečítajte si aj

Dauda si chce užiť Austráliu a rodinu, ktorú dlho nevidel: V budúcnosti by rád hral Tipsport ligu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články