Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Barani majú nového kapitána, McMurtry skončil, na CHL príde Sloboda

BANSKÁ BYSTRICA - Vedenie HC ´05 iClinic Banská Bystrica predstavilo zmeny posledných dní.
Zdroj: 32174
Zdieľajte:

Asi najzásadnejším momentom je odchod útočníka Mikea McMurtryho, ktorý skončil z osobných dôvodov: "Už nie je súčasťou nášho tímu. Odišiel z osobných dôvodov, a preto hľadáme nového prvého centra, s ktorým sa možno dohodneme už v najbližších dňoch. Nezáleží na národnosti. V tíme privítame Slováka aj zahraničného hokejistu," ozrejmuje športový manažér Július Koval. "Barani" majú aktuálne v tíme päť legionárov.

Prečítajte si aj

Rozlosovanie ligy vyvolalo vlnu nevôle pod Urpínom: Majstrovskú vlajku môžeme vyvesiť rovno v Poprade!

Defenzívu vystužil Ján Brejčák, o čom ako prvý pred pár dňami informoval náš portál: "Dohodli sme sa na zmluve na jednu sezónu," pokračuje Koval. Útočníci Mário Lunter a Patrik Lamper začnú ročník pod Urpínom, môžu však aj odísť: "Majú podpísané otvorené zmluvy do prvej reprezentačnej prestávky. Ak sa im podarí nájsť niečo v lepšej súťaži, uvoľníme ich."

V tíme nepokračuje mladý obranca Martin Dlapka. Félix Petrinec a Matúš Bodnár sa presunuli do Bratislava Capitals formou striedavých štartov: "Obom skončil juniorský vek. V minulom ročníku hrali v lige do 20 rokov na výnimku, keďže každý tím môže mať piatich hokejistov o rok starších. Tréner Peter Oremus si ich v Bratislave veľmi chváli," teší sa Július Koval.

Jednotkou v bránke bude nový kanadský gólman Tyler Beskorowany: "Veľa si od neho sľubujeme a verím, že sa na neho budeme môcť spoľahnúť," povedal Koval. Šancu dostane taktiež mladý Matej Gajan, začne ako dvojka: "Veríme, že má potenciál. Chceme mu dať priestor v Tipsport lige." V realizačnom tíme nastala jediná zmena, avizovaná už skôr. Michal Hudec je asistentom trénera Petra Oremusa v Bratislava Capitals.

Novým kapitánom majstrovského tímu bude po ukončení kariéry Tomáša Surového obranca Ivan Ďatelinka. Ten v posledných rokoch za skúseného útočníka alternoval. Prvým asistentom sa stal Vladimír Mihalik, druhé miesto ešte tréner Dan Ceman a jeho realizačný tím vyriešia v najbližšom období, keďže z v tíme už nie je ani Éric Faille, aj na jeho drese sa objavovalo veľké "A".

Prečítajte si aj

Verím, že to bude tak ako mi povedali, hovorí nová posila Slovana. Obavy však boli

Práve s tímom z hlavného mesta funguje zaujímavá spolupráca: "Nie je to naša farma. V poslednej sezóne bola farmárska spolupráca len medzi Košicami a Humenným. Podľa ustanovení môže hráč do 23 rokov z vyššej súťaže hrávať formou striedavých štartov za tím z nižšej súťaže. Opačne to platí tak, že hokejista z nižšej ligy môže ísť taktiež formou striedavých štartov do vyššej súťaže a môže mať aj viac ako 23 rokov. Jediné obmedzenie je koniec prestupového obdobia. Po ňom už môže hráč nastúpiť iba za jeden tím," vysvetľuje prezident HC ´05 iClinic Banská Bystrica, ktorým je Juraj Koval.

Tréner Dan Ceman môže počítať s posilnením na Ligu majstrov: "Rátame s Karolom Slobodom. Ten program je nahustený a potrebujeme skúsených hráčov, keďže hráme proti veľmi ťažkým protivníkom," dodáva Juraj Koval. Podľa všetkého ale za "baranov" v CHL nastúpia aj iní hokejisti z Bratislava Capitals.

Prečítajte si aj

Asselin strelil vo svojom druhom zápase za HC Sierre hattrick

Súčasný káder HC ´05 iClinic Banská Bystrica

Brankár: Tyler Beskorowany, Matej Gajan

Obrancovia: Jordon Southorn, Adam Žiak, Sebastián Hudec, Ville Räsänen, Marek Biro, Ivan Ďatelinka, Adam Kobolka, Vladimír Mihalik, Martin Nemčík, Ján Brejčák, Karol Sloboda, Félix Petrinec (striedavý štart v Bratislava Capitals)

Útočníci: Ján Sarvaš, Michal Matoušek, Gilbert Gabor, Jordan Hickmott, Oliver Giertl, Dávid Šoltés, Alex Tamáši, Marek Bartánus, Patrik Lamper, Mário Róth, Michal Kabáč, Dominik Sojka, Tomáš Hrnka, Joona Jääskeläinen, Lukáš Lunter, Mário Lunter, Matúš Bodnár (striedavý štart v Bratislava Capitals)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články