Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Verím, že to bude tak ako mi povedali, hovorí nová posila Slovana. Obavy však boli

BRATISLAVA - Slovinský obranca Matič Podlipnik uspel na skúške v HC Slovan Bratislava a nový ročník odohrá v Tipsport lige. Zo začiatku mal obavy, tie sa po rozhovoroch úplne vytratili.
Zdroj: 32187
Zdieľajte:

Rodák z Jeseníc prichádza po dvoch rokoch v českých Karlových Varoch: "Dohodli sme sa najskôr na skúške. Prišiel som do Bratislavy a potom to vyšlo tak, že by som mal ostať do konca sezóny," vysvetľuje Podlipnik pre hokejovysvet.sk. Na Slovensku bude pôsobiť prvýkrát, v minulosti si zahral aj v EBEL-ke, Francúzsku či rakúskej juniorke. Slovinsko reprezentoval na ZOH 2014 aj 2018.

Prečítajte si aj

TOP 5 prestupov v Tipsport lige: Hráči nad 30 rokov

Z pôsobenia v Slovane mal najskôr obavy. Predsa len, správy posledných mesiacov neboli vôbec lichotivé: "Bolo mi to predstavené tak, že v tíme sú noví ľudia a všetko bude fungovať. Pokým som nevidel, že sa to všetko zmenilo, tak som obavy mal. Potom mi agent predstavil nové podmienky, že tí ľudia vedia čo robia a keby to znova malo dopadnúť ako v KHL tak by do toho nešli. To ma výrazne upokojilo a obavy pominuli. Verím, že to bude tak, ako mi povedali," hovorí Podpilnik.

Zlákala ho aj samotná značka klubu: "Rozhodol som sa z jedného jediného dôvodu. Slovan je klub, ktorý je pojem nielen na Slovensku, ale všade v Európe," tvrdí. Tomu by sa mali prispôsobiť aj ciele mužstva: "O tých sme sa ešte vôbec nebavili, ale chceme vyhrávať, ísť do play-off. Slovan vždy vyhrával, takisto to bude aj v novej sezóne."

Prečítajte si aj

Najväčším zážitkom svetový šampionát, s bývalými spoluhráčmi a dnes hviezdami NHL je stále v kontakte

Podlipnik osobné ambície nemá: "Vždy dávam prednosť tímu, ktorému sa podriadim. Rád by som hral čo najlepšie, ale keď bude tím úspešný, tak ja budem spokojný," dodal slovinský reprezentant v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články