Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rozlosovanie ligy vyvolalo vlnu nevôle pod Urpínom: Majstrovskú vlajku môžeme vyvesiť rovno v Poprade!

BANSKÁ BYSTRICA - Majster nezačína doma. Situácia, aká sa v hokejovom svete na začiatku novej sezóny možno ešte ani nestala. To poriadne rozhorčilo zástupcov HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: 32188
Zdieľajte:

Športový manažér Július Koval vyjadril veľkú nespokojnosť s tým, že v prvom kole novej sezóne si nemôžu fanúšikovia užiť vyvesenie majstrovskej vlajky: "Nepoznám súťaž, aby majster nezačínal doma. Ide o to, aby sa klub po výhre v lige mohol odprezentovať doma. Je to ďalšia novinka v slovenskom hokeji, ktorá mi príde prekvapujúca. Majstrovskú zástavu môžeme vyvesiť v Poprade. My sa snažíme budovať súťaž a ukázať ju v dobrom svetle aj svetu a týmito rozhodnutiami sa sami pochovávame. Je hanba, aby majster nezačínal doma," nebral si Koval servítku pred ústa.

Prečítajte si aj

VIDEO Tipsport liga spoznala svoju podobu: Nový formát a bez baráže

Prezident klubu Juraj Koval vyjadril nespokojnosť s druhým problémom. V rovnaký deň budú hrať domáce stretnutia Banská Bystrica aj Zvolen. Desať rokov pritom platilo nepísané pravidlo, že takéto dvojičky, ktoré sú geograficky blízko seba, nikdy nehrali naraz na domácom ľade: "Určite to nie je dobrý marketingový ťah. Nezvýši sa tým návštevnosť ani príjmy klub. Dostali sme odpoveď, že sa to inak nedalo, ale desať rokov sa to dalo... Nik s nami o tejto veci nekomunikoval, takže sme ani nemali možnosť reagovať. Navyše, zdalo sa nám zbytočné aby sme to hovorili dopredu, keďže to mnoho rokov fungovalo," nevychádzal z údivu Juraj Koval.

"V minulosti boli asi štyri dvojičky, ktoré takto fungovali. Napríklad Žilina a Martin," doplnil riaditeľ klubu Michal Longauer. Rozlosovanie má schváliť výkonný výbor SZĽH. Na zmeny už ale čas asi nebude: "Ja som stratil všetky ilúzie. Včera to niekto vymyslel a dnes to dajú schváliť VV. Naše pripomienky nik nezoberie do úvahy. Musíme to len akceptovať," dodal Juraj Koval, prezident HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

Prečítajte si aj

Verím, že to bude tak ako mi povedali, hovorí nová posila Slovana. Obavy však boli
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články